Muzica

#bestfest #2009 #festival #muzica #concert #franz ferdinand #orbital #oceana #ziua 2

B'Estfest - Ziua 2

Ziua 2 de la B’Estfest nu a fost lipsita de surprize, mai mult sau mai putin placute. Cea mai cool surpriza (pentru mine cel putin): nu a mai plouat. Dupa ploaia prinsa cu doua zile inainte, imi adusesem constiincios pelerina; din fericire, am carat-o degeaba.

bestfestPe 3 iulie am nimerit la B’Estfest in plin recital Oceana si de abia asteptam sa aud live Cry, Cry – cea mai cunoscuta melodie a artistei care nu lipseste din playlist-ul niciunui post de radio. Am auzit mi-a placut, dar cam atat, pentru ca Oceana nu a prea impresionat publicul cu ritmurile ei de reggae si funk. S-a miscat bine, dar nu cat sa “smulga” mai mult de cateva leganari de capete.

Imediat dupa Oceana, pe scena a urcat (desculta si cu chef de zbantuiala) Gabriella Cilmi , cunoscuta publicului pentru " Sweet About Me ". De apreciat intentiile cantaretei (se vede de la o posta ca este incepatoare intr-ale showbiz-ului deoarece la materia comunicarea cu publicul, Gabriella ar lua doar o nota de trecere) al carei setlist cuprindea mai multe cover-uri ("Cry Me a River" dupa Justin Timberlake, "Whole Lotta Love" dupa Led Zeppelin) decat melodii originale. Deh, e si ea la inceput.

Cand credeam ca scena va fi luata cu asalt de cei de la Klaxons…surpriza. Baietii nu au putut sa ne arate ce stiu ei sa faca mai bine pentru ca nu aveau la ce sa cante. Camionul care ar fi trebuit sa aduca la Bucuresti instrumentele trupei britanice de indie rock, s-a defectat pe drum. Astfel ca, tot ce au putut face cei 3 Klaxons a fost sa urce pe scena, sa-si ceara scuze si sa faca o baie de multime, adica sa imparta autografe si sa se pozeze cu fanii dezamagiti. Pentru unii scurta a fost dezamagirea, caci dozatoarele de bere erau multe si mereu pe faza.

The Klaxons au fost substituiti de US3, un grup de jazz-rap britanic, care au avut ingrata misiune de a “vindeca” cheful de rock al celor veniti special pentru a auzi live hit-ul "Golden Skans". Desi au fost luati practic pe sus de organizatori, US3 au reusit sa faca impresie buna cu celebrul lor “Cantaloop”.

Franz Ferdinand, unul dintre cele doua nume mari (pe langa Orbital) ale serii de 3 iulie au aterizat la B’Estfest direct debestfest la Glastonbury, asa ca erau deja in forma de festival. Scotienii au fost de departe una (poate chiar cea mai) apreciata trupa de la B’Estfest pentru ca si-au aruncat publicul in aer si nu l-au mai lasat sa se aseze pana la sfarsit.

Franz Ferdinand au venit cu temele facute si au desfasurat pe scena B’Estfest-ului un show exploziv si energic de indie rock din care nu au lipsit inserturile video rulate pe ecranul din spatele scenei si comunicarea permanenta cu publicul luat pe nepregatite. Cei patru scotieni dirijati cu grija de vocalul si lead-chitaristul Alex Kapranos au depasit asteptarile publicului care nu si-a odihnit talpile o ora intreaga, dansand nervos pe melodii precum "This Fire", "Turn It On", "The Fallen ", "Can’t Stop Feeling", "Walk Away" sau "Ulysses".

Licuricii de la Orbital (celebri pentru beculetele de la ochelari) nu ne-au lasat sa ne tragem sufletul dupa Franz Ferdinand si ne-au bagat in priza pentru mai bine de o ora. Desi nu sunt fan al bestfestmuzicii electronice (nici chiar Orbital nu m-au convins) am apreciat show-ul de lumini si visuals orchestrat de fratii Paul si Phil Hartnoll si faptul ca publicul a fost pe aceeasi lungime de unda cu cei doi, zbantuindu-se in numar mare in fata scenei. Ma intreb insa daca focul de artificii a facut parte din show-ul celor doi sau a fost doar o coincidenta foarte foarte nimerita?

Ce am mai dibuit la B’Estfest? The World’s Smallest Club. Un locsor de un metru patrat dichisit asemeni unui club de super fite cum vedem in filmele americane: covor rosu la intrare si celebrul bouncer neinduplecat care-ti trage repede cordonul de catifea rosie daca nu esti pe lista “celor alesi”. Evident, la noi toata lumea putea intra, dar pe rand si doar cate unul, caci evident nu era loc de mai multi.

Sursa foto : Alex Barbulescu 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea