Muzica

#sida #queen #freddie mercury

S-au implinit 20 de ani de la moartea lui Freddie Mercury

Fanii Queen din intreaga lume comemoreaza astazi 20 de ani de la moartea idolului lor, . Solistul Queen a murit pe 24 noiembrie 1991, la o zi dupa ce a anuntat public ca are SIDA.



In urma cu 20 de ani, vestea teribila a mortii lui Freddie i-a luat pe toti prin surprindere. In 1987, artistul, pe numele adevarat Farrokh Bulsara, a fost diagnosticat cu virusul HIV . La acea vreme, artistul si-a ascuns boala de presa, precizand mereu ca e sanatos. Organismul slabit si orbirea partiala l-au inchis practic in casa. In aceste conditii, Mercury a decis sa nu mai ia medicamente, ca sa nu-si prelungeasca agonia.

Pe 23 noiembrie 1991, Freddie Mercury a declarat public ca sufera de SIDA. O zi mai tarziu, starul rock se stingea din viata in locuinta sa. Diagnosticul final: bronhopneumonie cauzata de SIDA.

Freddie Mercury ramane una dintre cele mai bune voci din istoria muzicii. S-a nascut pe 5 septembrie 1946, din parinti persani. A fost educat la un internat britanic din India, iar in 1964 s-a mutat in Anglia.

In 1970, Mercury a infiintat grupul Queen. Printre hiturile compuse de Fredie Mercury se numara "We Are The Champions ", "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love" si "Killer Queen".

Queen - We Are The Champions



Sursa foto: fanpop.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea