Muzica

#artisti #cornel fugaru #amy winehouse #malina olinescu #artisti decedati 2011

Artisti care au murit in 2011

2011 este anul in care ne-au parasit o serie de artisti. Asa cum se intampla mereu, pe unii dintre ei am ajuns sa-i pretuim abia dupa ce am constientizat ca nu mai sunt.
 

Cristian Paturca


Anul 2011 a debutat cu moartea lui Cristian Paturca, autorul "Imnului Golanilor". Paturca a murit in luna ianuarie, in locuinta sa din Bucuresti. Cantautorul in varsta de 46 de ani locuia cu chirie intr-o garsoniera si suferea de mai multa vreme de tuberculoza.
 

Marin Constantin


Tot in luna ianuarie, a murit Marin Constantin, fondatorul si dirijorul Corului Madrigal. Activitatea dirijorului Marin Constantin a fost apreciata de-a lungul timpului de numerosi de critici muzicali din intreaga lume, fiind distins cu numeroase premii si distinctii interne si internationale.
 

Gary Moore


Vestea mortii lui Gary Moore a fost un adevarat soc pentru iubitorii blues-rock-ului. Legendarul chitarist al trupei Thin Lizzy s-a stins din viata in luna februarie la varsta de 58 de ani, la doar cateva luni distanta dupa ce a concertat in Romania, cu ocazia festivalului Ciuc Summer Fest .
 

Amy Winehouse


Amy Winehouse ar fi trebuit sa concerteze in luna august la Bucuresti. Artista si-a anulat insa turneul european pentru a-si trata dependenta de alcool si droguri. Winehouse a fost gasita moarta in casa sa din Londra, la sfarsitul lunii iulie, rezultatul autopsiei indicand o alcoolemie de cinci ori mai mare decat limita admisa la volan. Amy Winehouse avea doar 27 de ani.
 

Cornel Fugaru


Muzica usoara romaneasca a primit o grea lovitura prin disparitia lui Cornel Fugaru, un apreciat compozitor si interpret roman. Cornel Fugaru a murit in luna iulie la varsta de 70 de ani, pierzand lupta cu cancerul.
 

Johnny Raducanu


Maestrul Johnny Raducanu, faimos pentru remarcile sale fara perdea, dar si pentru importanta sa contributie la dezvoltarea jazz-ului romanesc, ne-a parasit in luna septembrie. Artistul suferea de diabet si avea probleme cardiace .
 

Malina Olinescu


Sinuciderea Malinei Olinescu este unul dintre cele mai comentate subiecte ale anului in presa romaneasca si, cu siguranta, va fi cap de afis si in 2012. Artista si-a pus capat zilelor la inceputul lunii decembrie, aruncadu-se de la etajul sase al blocului in care locuia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea