Muzica

#michael jackson #elvis presley #ricky martin #duran duran #aniversari muzicale

Aniversarile muzicale ale saptamanii 9-15 iulie 2012

De-a lungul timpului, muzica internationala a cunoscut o serie de evenimente importante desfasurate la inceput de Cuptor. Descopera si tu, asadar, cateva aniversari muzicale celebrate in saptamana 9-15 iulie 2012!


9 iulie


- 1954 - Elvis Presley a inregistrat melodia "Blue Moon of Kentucky", partea B a single-ului sau de debut, la Sun Studio din Memphis, Tennessee. In urma cu doar patru zile, Regele Rock'n'Roll-ului inregistrase piesa, de pe partea A, "That's Alright".

- 1988 - Glenn Medeiros a atins prima pozitie in topurile muzicale britanice cu hitul sau "Nothing's Gonna Change My Love For You". Cantaretul din Hawaii, pe-atunci in varsta de 18 ani, a fost unul dintre cei mai tineri barbati care au ajuns pe locul 1 in topurile muzicale din Marea Britanie.


10 iulie


- 1980 - Bob Marley si The Wailers au dat startul celui ce avea sa fie ultimul turneu al artistului in Marea Britanie. In ziua de 10 iulie, Bob Marley a urcat pe scena din Dublin, Irlanda.

- 1987 - Producatorul si directorul muzical John Hammond a incetat din viata. Acesta a adus nume mari, precum Bob Dylan, Aretha Franklin, Leonard Cohen si Bruce Springsteen, la Columbia Records.


11 iulie


- 1970 - Album "Self Portrait", semnat de Bob Dylan, a devenit cel de-al cincilea material discografic al artistului american care a atins prima pozitie in topul vanzarilor de albume din Marea Britanie.

- 1999 - Ricky Martin si-a inceput dominatia de 3 saptamani in topurile muzicale britanice cu hitul "Livin' La Vida Loca".


12 iulie


- 1980 - Olivia Newton-John si The Electric Light Orchestra au atins prima pozitie in topurile britanice cu piesa "Xanadu", din filmul omonim. Acesta a fost single-ul cu numarul 3 al Oliviei Newton-John pe prima pozitie in Marea Britanie.


13 iulie


- 1985 - Duran Duran au devenit prima trupa britanica cu un single pe prima pozitie in topurile americane, datorita single-ului "A View To Kill" de pe coloana sonora a unui film din seria James Bond.


14 iulie


- 1988 - Michael Jackson a obtinut un loc in Cartea Recordurilor datorita prezentei extrem de numeroase la primul dintre cele sapte concerte sustinute pe stadionul Wembley din Londra.


15 iulie


- 1985 - Poze nud cu Madonna, realizate in 1977, au aparut in revistele Playboy si Penthouse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea