Muzica

#angela gheorghiu #andrea bocelli #top cantareti #muzica de opera #concert andrea boceli

Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu, in topul celor mai buni cantareti de opera ai tuturor timpurilor!

Cei doi artisti ce vor urca pe scena de la Romexpo pe 25 mai 2013 - Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu se afla in topul celor mai buni 12 cantareti de opera ai tuturor timpurilor! In afara de cei doi, pe lista mai apar nume precum Luciano Pavarotti, Enrico Caruso, Jussi Björling, Mario Lanza, Grace Bumbry, Anthony Kearns, Rene Flemming, Maria Callas, Beniamino Gigli, Dmitry Hvorostovsky.

Andrea Bocelli nu este numai un mare tenor, ci si o mare legenda! Este cel mai iubit tenor din lume iar semnatura vocii lui este recunoscuta de toata lumea. Andrea Bocelli este una dintre cele mai mari embleme ale celui de-al treilea mileniu, ca marturie stand steaua sa de pe Hollywood Walk of Fame. Bocelli detine o multime de premii si distinctii, printre care: „Best Singer Of The Year”, „Best Seller Of The Year”, „Best Italian Singer”, „Best Classical Interpretation”, „Album Of The Year”, „World’s Best-Selling Classical Artist”, „America Award”, „Bestseller Of The Year”.

In 1998 Andrea Bocelli a fost ales de revista „People” ca fiind unul dintre cei mai frumosi 50 de oameni de pe planeta. Nominalizarea sa din anul 1999 la Premiile Grammy pentru „Best Artist” marcheaza un eveniment special, fiind pentru prima data cand un artist de muzica clasica este nominalizat la aceasta categorie, in 38 de ani. Marele tenor detine si cateva decoratii: „Ordinul National de Merit al Republicii Italiene in grad de Mare Ofiter” si cel mai important ordin al Republicii Dominicane, o medalie cu grad de Mare Ofiter din partea presedintelui, pentru contributia maestrului

Soprana Angela Gheorghiu
este in acest moment una dintre cele mai renumite si apreciate soprane! De la debutul sau din 1990, a detinut roluri principale in marile opere ale lumii. A cantat de-a lungul carierei in orase precum New York, Los Angeles, Londra, Viena, Amsterdam, Berlin, Milano, Tokyo. La Londra, la Royal Opera House din Covent Garden a cantat pentru prima data in mult aclamata "La Traviata" in 1994, atunci cand BBC a difuzat aceasta opera. "S-a nascut o stea" remarca presa in acea perioada.

Pentru cariera ei stralucita, Angela Gheorghiu a primit foarte multe distinctii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor, dar si de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor acordate de catre Ministerul Francez al Culturii, respectiv de catre autoritatile tarii sale natale. In decembrie 2010, Angela a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii de Arte din Iasi si ordinul national Steaua Romaniei - cea mai inalta decoratie acordata de Presedintele Romaniei. In octombrie 2012, artista a primit si decoratia regala „Nihil Sine Deo” de la Majestatea Sa Regele Mihai I, onorand contributia la promovarea culturii romanesti in lume.

Angela Gheorgiu este invitata speciala a lui Andrea Bocelli in concertul ce va avea loc la Bucuresti pe 25 mai. Alaturi de cei doi vor performa si soprana Paola Sanguinetti, Dirijorul Marcello Rota, Corul Radio, Orchestra Nationala Radio, grupul DIV4S, grupul CARisMA si Cezar Ouatu. Biletele au preturi cuprinse intre 150 lei si 1400 lei si sunt disponibile in urmatoarele locatii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Magazinul BILETOO din incinta Cinema Patria, Magazinele Flanco, Librariile Adevarul, Magazinele Diverta, Muzica, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor si Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe  biletoo.ro, blt.ro, bilete.ro, myticket.ro, eventim.ro si andreabocelli.com/ticket.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea