Muzica

#lou reed #metallica #lansare album metallica #metallica si lou reed

Albumul realizat de Metallica si Lou Reed se lanseaza pe 31 octombrie

Albumul "Lulu", controversata colaborare muzicala dintre Metallica si Lou Reed , se va lansa pe 31 octombrie 2011, sub egida casei de discuri Vertigo Records).



Albumul a fost co-produs de Reed, Metallica, Hal Willner (care a mai produs materiale pentru Reed, Marianne Faithfull si Laurie Anderson) si Greg Fidelman.

Ideea de colaborare dintre acesti doi giganti ai muzicii moderne s-a nascut la aniversarea a 25 de ani a Rock and Roll Hall Of Fame, celebrata printr-o serie de concerte sustinute la New York in octombrie 2009. Solistul si chitaristul trupei Metallica, James Hetfield , tobosarul Lars Ulrich, chitaristul Kirk Hammett si basistul Rob Trujillo au cantat cu Reed piesele clasice semnate Velvet Underground , "Sweet Jane" si "White Light/White Heat". "De atunci am stiut ca suntem facuti unul pentru celalalt", a declarat Reed.

Melodiile ce figureaza pe "Lulu" sunt inspirate de compozitiile de la inceputul secolului XX ale expresionistului german, Frank Wedekind, "Earth Spirit" si "Pandora’s Box". Acestea erau de fapt rescrieri ale operei lui Edgar Allan Poe , "The Raven".

"Cu siguranta nu este un album Metallica, sau un album Lou Reed. E altceva. E un nou animal, un hibrid", sustine Hammett.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea