Muzica

#shakira #bob marley #duran duran #phoenix #elton john #tapinarii #Ugly Kid Joe #Survivor

8 melodii despre animale

Astazi ne-am deschis o mica menajerie muzicala. Avem animale de tot felul (pisici, tigri, lupi, crocodili etc) si cateva cantece dedicate lor.



Survivor - Eye of the Tiger


Melodia "Eye of the Tiger" este inclusa pe coloana sonora a lui filmului "Rocky III" si se pare ca a fost compusa la solicitarea expresa a lui Sylvester Stallone. Initial, Stallone, regizor si actor principal in film, si-a dorit ca pe colona sonora sa apara "Another One Bites the Dust", marele hit Queen lansat in 1980, insa britanicii nu au fost de acord.



Ugly Kid Joe - Cat's in the Craddle


Melodia este de fapt o preluare dupa o piesa folk lansat in 1974 de cantaretul american Harry Chapin. A fost preluata ulterior de Johnny Cash si Ugly Kid Joe.



Bob Marley - Iron Lion Zion


Desi a fost imprimata in 1973, melodia a fost editata pe un disc abia in 1992, la 11 ani dupa moartea lui Bob Marley.



Shakira - She Wolf


Shakira marturiseste ca compus "She Wolf" in 10 minute: "'She Wolf' a aparut intr-un mod foarte ciudat. Eram in studio, nu avea o aveam o dispozitie prea grozava si apoi mi-a venit inspiratia. M-am retras intr-un colt si am compus versurile si melodia in zece minute."



Elton John - Crocodile Rock


"Crocodile Rock" a fost de compusa in 1972 de Elton John si Bernie Taupin, acelasi om care ii va furniza ani mai tarziu hit-urile "I'm Still Standing" si "Nikita". Este primul single Elton John care reuseste sa ajunga pe primul loc in topurile americane.



Tapinarii - Pescarus


"Pescarus" figureaza pe cel cincilea album Tapinarii, "Un rege fara regat", aparut in urma cu sase ani. Ulterior, melodia a fost reorchestrata si inclusa si pe discul "2010 ani de folk alternativ" (2010).



Phoenix - Sirena


"Sirena" face parte de pe "Cantafabule" (1975), primul album Phoenix imprimat alaturi de Ovidiu Lipan Tandarica .



Duran Duran - Hungry like a wolf


Videoclipul piesei a fost filmat in Sri Lanka si imprumuta elemente din "Raiders of the Lost Ark", primul film din seria "Indiana Jones". Ca un amanunt inedit, clipul a fost regizat de Russell Mulcahy , cineast care a realizat "Highlander", unul dintre filmele cult ale anilor '80.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea