Muzica

#elton john #the cure #david bowie #the rolling stones #Simon & Garfunkel #The Boomtown Rats #zilele saptamanii #Daniel Boone

7 melodii despre zilele saptamanii

Ce zi preferi? Luni, marti, poate sambata? Indiferent de optiunea ta, am gasit cate o piesa pentru fiecare zi a saptamanii. Auditie placuta!



The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays


Se pare ca prima zi a saptamanii are un efect negativ asupra oamenilor. Piesa are la baza o poveste cat se poate de reala. In 1979, Brenda Spencer, adolescenta de 16 ani, a inceput sa imparta gloante in stanga si-n dreapta intr-o scoala din San Diego. Bilantul: doi morti si noua raniti. Motivatia frizeaza absurdul: a facut-o pentru ca ura ziua de luni.



The Rolling Stones - Ruby Tuesday


Nicio melodie nu se potriveste mai bine pentru ziua de marti decat "Ruby Tuesday" a celor de la The Rolling Stones. Chitaristul Keith Richards marturiseste ca piesa a luat nastere intr-o camera de hotel la inceputul anului 1966. Versurile lui "Ruby Tuesday" fac trimitere la Linda Keith, una dintre fostele iubite ale artistului.


 

Simon & Garfunkel

 - Wednesday Morning, 3 A.M.


Piesa da titlul albumul al duo-ului rock Simon & Garfunkel, disc pe care se gaseste si hit-ul "The Sound of Silence".



David Bowie -Thursday's Child


Melodia apare pe "Hours...", album lansat de camelonicul artist in urma cu 12 ani. Ca si in cazul altor compozitii de pe acest disc, "Thursday's Child" a fost inclusa pe coloana sonora jocului video "Omikron: The Nomad Soul ".



The Cure - Friday I'm In Love


Una dintre cele mai vesele piese The Cure, "Friday I'm In Love" a fost nominalizata la un premiu Grammy, pe care insa nu l-a castigat.In schimb, videoclipul sau a fost recompensat cu un premiu la gala MTV Video Music Awards din 1992.



Elton John - Saturday Night's Alright for Fighting


De obicei, Elton John pune accentul pe pian in piesele sale. "Saturday Night's Alright for Fighting" este insa o exceptie, locul pianului fiind luat de chitara. Melodia a fost cantata in concerte si de Queen si The Who.



Daniel Boone - Beautiful Sunday


Daniel Boone ingroasa randurile muzicienilor care au lansat un hit si apoi au disparut in neant. Momentul sau de glorie s-a numit "Beautiful Sunday". Melodia a fost lansata in 1972 si a fost extrem de populara in tari ca Australia, Noua Zeelanda, Argentina, Belgia, Franya, Italia sau Mexic.



Autor: Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea