Muzica

#hip hop #beastie boys #curiozitati beastie boys

7 lucruri pe care nu le stiai despre Beastie Boys

Beastie Boys este fara indoiala una dintre cele mai interesante titulaturi din zona hip-hop.

In cei peste 25 de ani de activitate, baietii de la Beastie Boys au reusit sa lupte cu prejudecatile (un grup de albi cantand hip-hop in anii '80 era o ciudatenie), au reusit sa sparga barielele muzicale cantand rand pe rand hardcore, punk si hip-hop si a lansat videoclipuri memorabile.

Iata cateva dintre cele mai interesante lucruri despre grupul care in acest moment a ramas in formula de doi, in urma tragicei disparitiei a membrului fondator, Adam 'MCA' Yaunch:

1. Pletosul barbos care apare in videoclipul "(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)" este Rick Rubin, cel care a produs primele doua materiale discografice Beastie Boys: "Rock Hard" (1985) si " Licensed to Ill" (1986).

2. Kerry King, chitaristul trupei Slayer, a contribuit cu riff-uri de chitara la piesa "No Sleep Till Brooklyn", lansata de Beastie Boys in anul 1986.

3. Cei de la Beastie Boys au avut ocazia sa cante in deschiderea concertelor Madonnei. Se intampla in anul 1985, in cadrul "The Virgin Tour", primul turneu din cariera artistei americane.

4. "Sabotage", primul single care a promovat albumul "Ill Communication", a beneficiat de un videoclip, care a fost difuzat in heavy rotation de MTV. Clipul, in regia lui Spike Jones, este de fapt o parodie dupa cateva dintre cele mai indragite seriale polististe din anii '60 - '70: "Hawaii Five-O", "The Streets of San Francisco", "S.W.A.T.", "Baretta" si "Starsky and Hutch".

5. Toate rolurile politistilor care apar in "Sabotage" sunt interpretate de cei trei membri Beastie Boys, cu o singura exceptie: Bunny (jucat de DJ Hurricane).

6. Adam 'MCA' Yaunch a regizat sub pseudonimul Nathanial Hornblower o mare parte din clipurile trupei: "Intergalactic", "Body Movin', "So What'cha Want" etc.

7. In varianta lunga a videoclipului "Make Some Noise" apar o serie de actori importanti: Susan Sarandon, Stanley Tucci, Alicia Silverstone, Elijah Wood, Steve Buscemi, Kirsten Dunst, Orlando Bloom, Will Ferrell, John C. Reilly etc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea