Muzica

#interviu johnny raducanu #jazz #johnny raducanu #A murit Johnny Raducanu #declaratii johnny raducanu

5 vorbe de duh marca Johnny Raducanu

Muzica romaneasca a primit in dimineata zilei de 19 septembrie o grea lovitura. Johnny Raducanu, artistul care si-a dedicat toata viata jazz-ului, a plecat dintre noi!

Ne va lipsi muzica lui nea Johnny, cum il alintau prietenii, dar si vorbele sale de duh. Se stie ca Johnny Raducanu nu s-a sfiit niciodata sa isi exprime in mod public gandurile, de cele mai multe ori apeland la un limbaj care era departe de a fi unul colocvial. Mr. Jazz of Romania, cum a fost supranumit de jurnalistul si muzicianul britanic Leonard Feather , a fost slobod la gura, multe dintre declaratiile sale facand deliciul presei amatoare de senzational.

Pe vremea in care Ion Iliescu era presedinte al Romaniei, Johnny Raducanu a fost decorat la Palatul Cotroceni cu Ordinul Meritul Cultural in Grad de Mare Ofiter. Jazzmanul l-a intrebat discret pe presedintele de atunci al Romaniei la ce ii foloseste aceasta distinctie. "Pai, cand o sa mori, o sa se traga trei salve de tun.", i-a spus Ion Iliescu. Ideea cu salvele de tun nu l-a impresionat deloc pe nea Johnny, care a replicat: "Ma c...c pe ele de salve!".

Tot referitor la decoratii, Johnny Raducanu declara intr-un interviu : "Fiti seriosi! Romania nu trebuie sa ma decoreze pe mine, am decorat-o eu pe afara, pe unde am cantat, prin locuri pe unde oamenii nu stiau nici cine e Nadia Comaneci sau Ilie Năstase, si nici nu-i interesa."

O alta declaratie spumoasa a lui Johnny Raducanu dateaza din 2007, an in care artistul acorda un interviu revistei Esquire in care isi dadea cu parerea asupra asa-numitilor specialisti in mediul inconjurator: "Cand ma uit in jur si văd cati ignoranti se cred specialisti, imi dau seama ca numai un part de-al meu face cat tot ce stiu ei. Ce talentat sunt!".

Johnny n-a ascuns niciodata faptul ca a fost un mare Don Juan la viata lui. "In Suedia, m-am culcat, rand pe rand, cu bunica, cu mama si cu fata de 14 ani care dormea cu poza mea sub perna", marturisea la un moment dat maestrul.

Incheiem lista cu vorbe de duh ce poarta marca Johnny Raducanu cu marele sau regret care l-a urmarit pana la sfarsitul vietii: "Daca e sa regret ceva in viata asta, e ca n-am putut sa arunc in aer comunismul".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea