Muzica

#premiul oscar #oscar #muzica #melodii celebre

5 piese celebre care au ratat premiul Oscar

Categoria "Cel mai bun cantec" a fost inclusa pe lista premmiilor Oscar abia in 1934, la a saptea editie a galei, ca un raspuns la schimbarile prin care trecea lumea filmului in aceea perioada, cea mai importanta fiind aparitia peliculelor sonore. Iata cateva cantece faimoase care au fost nominalizate de-a lungul timpului la Oscar, dar care nu au fost desemnate castigatoare.

1. Dean Martin - That's Amore

"That's Amore", una dintre piesele de rezistenta din repertoriul lui Dean Martin, figureaza pe coloana sonora a comediei "The Caddy". Melodia a fost nominalizata la Oscar in cadrul ceremoniei din 1954, insa a pierdut in fata lui "Secret Love" (Doris Day).



2. John Bon Jovi - Blaze of Glory

Jon Bon Jovi a primit pana in acest moment o singura nominalizare la Oscar, pentru "Blaze of Glory", piesa inclusa pe soundtrack-ul westernului "Young Guns II". Chiar daca nu a reusit sa castige Oscarul, "Blaze of Glory" ramane in continuare una dintre cele mai indragite melodii lansate de cantaretul american.



3. Aerosmith - I Don't Want to Miss A Thing

In 1997, cei de la Aerosmith au lansat sfasietoarea balada "I Don't Want to Miss A Thing", inclusa in "Armaggedon", blockbuster in care apare, intamplator sau nu, chiar Liv Tyler, fiica solistului grupului american.

Din pacate, membrii juriului Academiei Americane de Film au preferat "When You Believe", duetul imprimat de Whitney Houson si Mariah Carey pentru animatia "The Prince of Egypt".



4. Celine Dion - Because You Loved Me

"Because You Loved Me" este a doua piesa cu care cantareata canadiana Celine Dion a ajuns in fruntea clasamentului Billboard Hot 100. Melodia, ce poate fi ascultata pe coloana sonora a dramei romantice "Up Close & Personal", a fost nominalizata la gala Oscar din 1996.



5. Bryan Adams - Have You Ever Really Loved a Woman?

Bryan Adams poate fi considerat un adevarat ghinionist in materie de Oscaruri. El a fost nominalizat la trei premii, fara a castiga vreunul. Bryan Adams a participat cu "Have You Ever Really Loved a Woman?" la coloana sonora a lui "Don Juan de Marco", film in care rolul titular era interpretat de Johnny Depp.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea