Muzica

#the beatles #the rolling stones #queen #led zeppelin #pink floyd

5 cei mai buni muzicieni britanici ai tuturor timpurilor

Cantaretii britanici sunt unii din cei mai mari muzicieni din toate timpurile si nu exista top muzical care sa nu contina cel putin cateva nume din industria englezeasca de profil. De la Beatles la Pink Floyd, toate aceste nume mari sunt cunoscute pentru modul revolutionar prin care au imbogatit cultura muzicala mondiala. Iata 5 dintre cele mai bune nume ale tuturor timpurilor din muzica britanica.


1. The Beatles

Pana la The Beatles, muzica britanica exista doar in Regat. Odata cu acest fenomen, granitele ei s-au extins la nivel mondial, Beatlesii schimband, la propriu, industria muzicala. A fost prima formatie care a atras hoarde de fani, femei tipand, gata sa lesine doar la vederea idolilor lor.

The Beatles este cel mai bine vanduta trupa din istorie, cu peste 1 miliard de albume cumparate, potrivit estimarilor.


2. The Rolling Stones

The Rolling Stones reprezentau opusul a tot ceea ce insemna Beatles. Cu parul valvoi si ravasit si cu haine tipatoare, Mick Jagger & Co lansau melodii ale caror versuri vorbeau despre droguri, sex si alcool. Au devenit celebri in America pe la mijlocul anilor '60, iar pana in anii '90 au scos nenumarate hituri.


3. Led Zeppelin

Alti eroi britanici, cei de la Led Zepplin au facut istorie in muzica. Cu exceptia compatriotilor de la The Beatles, a lui Elvis Presley si a lui Garth Brook, Led Zeppelin au vandut cele mai multe discuri din America, iar la nivel mondial se estimeaza ca vanzarile lor ajung undeva intre 200 si 300 de milioane de albume.


4. Pink Floyd

Desi nu atat de mare precum Led Zeppelin, trupa Pink Floyd a avut o influenta destul de importanta pentru trupele din generatiile urmatoare, care i-au copiat stilul muzical psihedelic. Pink Floyd s-au distins prin versurile cu accente filozofice, sunetul experimental si showurile elaborate pe care le faceau cu fiecare concert.


5. Queen

Una din cele mai de succes formatii de muzica ale tuturor timpurilor, Queen a gravitat in jurul lui Freddy Mercury. Succesul lor international a inceput odata cu nemuritoarea melodie "Bohemian Rhapsody". Vanzarile mondiale se situeaza in jurul cifrei de 300 de milioane albume vandute.



Sursa foto: home.online.no
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea