Muzica

#coveruri #Guns'n Roses #bob dylan #whitney houston #piese originale #aerosmith #dolly parton #Roberta Flack

4 coveruri care au devenit mai cunoscute decat piesele originale

Tu stiai ca celebrul hit al celor de la Guns'n Roses, "Knockin' on Heaven's Door", este de fapt un cover dupa Bob Dylan? Ori ca "I will always love you", single-ul vandut de Witney Houston in peste 15 milioane de copii, este de fapt o reinterpretare a cantecului lansat in 1973 de catre cantareata country Dolly Parton?

Ei bine, unele din succesele muzicale mondiale de astazi riscau sa ramana in anonimat, daca nu erau preluate de altcineva si transformate in hituri. Iata 4 coveruri celebre, mai populare decat variantele lor originale.


1. Bob Dylan, "Knockin' on Heaven's Door", cover de Guns'n Roses

Bob Dylan a scris si cantat aceasta melodie in 1973 pentru coloana sonora a filmului "Pat Garret si Billy the Kid". Melodia a ajuns pe locul 12 in topul Billboard Hot 100, iar in 1987 a fost preluata de rockerii de la Guns'n'Roses si inclusa in maxi-single-ul "Welcome to the Jungle", devenind repede un hit.

 


2. Roberta Flack, "Killing me softly with his song", cover de Fugees

O alta piesa de succes, scrisa de Norman Gimbel si inregistrata de Roberta Flack, "Killing me softly with his song", a fost numarul unu timp de patru saptamani in 1973 in topul Bilboard Hot 100. Multi artisti au preluat-o de atunci, insa succesul mondial a venit odata cu trupa Fugees, care a relansat-o in 1996 si cu ajutorul careia a castigat si un premiu Grammy pentru albumul "The Score".

 


3. Aerosmith, "Walk this way", cover de Aerosmith si Run D.M.C.

Lansat de Aerosmith, "Walk this way" a fost initial al doilea single al trupei, fiind inclus pe albumul "Toys in the Attic". Nu a fost un mare succes pana in 1986, cand raperii de la Run D.M.C. l-au preluat in colaborare cu aceeasi trupa Aerosmith, pentru albumul lor "Raising Hell".

Rezultatul a intrecut orice asteptari, fiind prima si cea mai de succes colaborare rap-rock din istorie. Hitul a luat si premiul Soul Train Music Award in 1987 pentru cel mai bun cantec rap.




4. Dolly Parton, "I Will Always Love You", cover de Whitney Houston

Lansat in 1973 de catre cantareata country Dolly Parton, cantecul este un tribut inchinat mentorului si partenerului de care a fost despartita atunci, Porter Wagoner. Recunoasterea internationala a venit odata cu interpretarea lui magnifica de catre Whitney Houston, pentru celebrul film "The Bodyguard".






Sursa foto: theboot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea