Muzica

#dansul miresei #nunta #10 melodii #top #alte-genuri #pop

10 melodii potrivite pentru dansul miresei

Daca te-ai hotarat deja la ce solutie apelezi atunci cand e vorba de muzica pentru nunta ta (formatie, DJ sau ambele variante), urmatorul pas important este sa te gandesti la melodia cu care vrei sa deschizi nunta.

Unii il numesc dansul miresei , altii l-au botezat valsul miresei. Acest moment este menit sa ii aduca pe mire si pe mireasa in centrul atentiei si marcheaza totodata inceputul programului muzical al nuntii.

In alegerea piesei potrivite este bine sa tii cont de urmatoarele lucruri:

  • Este de preferat sa alegi o piesa pe care atat tu, cat si partenerul (a) tau (a) sa stiti sa dansati. S-a observat ca se opteaza in general pentru valsuri, slow-uri si tango-uri (destul de rar).
  • In general, iti recomandam sa te opresti asupra unei melodii care iti spune cu adevarat ceva. De exemplu, poti alege o melodie care va aduce aminte de un moment emotionant din relatia voastra: primul slow dansat inpreuna, prima plimbare in parc, primul “Te iubesc” etc
  • Indiferent ca este vorba despre tango, vals sau slow, ar fi indicat sa va rezervati cateva ore pentru a repeta. Daca lasati totul la voi intamplarii sau va bazati pe improvizatie, este posibil ca din cauza emotiei sa va piara orice urma de imaginatie si sa compromiteti acest moment.

 

Oferta de melodii este extrem de bogata, insa ne-am oprit doar la 10 piese care, credem noi, s-ar potrivi perfect pentru dansul miresei. Ramane sa te hotarasti care dintre ele va fi cea aleasa.

1. "Blue Danube" ( Dunarea Albastra) - Johann Strauss

Este poate cel mai cunoscut vals. “Blue Danube” aduce o particica din parfumul vremurile demult apuse, iti aduce aminte balurile de curtile vieneze de la sfarsitul secolului XX , de frac, papion si … de bunele maniere.

 

2. “Te iubesc, femeie”- Stefan Banica Jr.

“Te iubesc, femeie” este melodie cu un iz usor retro. Te impresioneaza calda si senzuala a lui Banica si, mai ales, versurile, pe alocuri extrem de amuzante.

3. “Dance me to the end of love” – Leonard Cohen

O vocea usor ragusita, o vioara care te infioara si multa poezie. Cam asa suna melodia acestui fenomenal cantaret si poet canadian, care de altfel a concertat si in Romania.

 

4. “Frumoasa mea” – Marcel Pavel

Este piesa cu care Marcel Pavel a dat lovitura pe piata muzicala autohtona in vara lui 2000. Piesa, o compozitie semnat Ovidiu Komornyik , a devenit un adevarat hit al nuntilor autohtone din ultimii ani.

5. “ Esti mireasa vietii mele ” - Ovidiu Komornyik

De data aceasta Ovidiu Komornyik, iese in fata si in calitate de interpret. “Esti mireasa vietii mele” este parca special conceputa pentru acest moment important din viata ta.

 

6. “Lady in red”-  Chris de Burgh

Marele hit al lui Chris de Burgh a fost si este fundalul sonor al multor povesti de dragoste si, cu voia ta, piesa de rezistenta a nuntii tale. 

 

7. “Ti-am dat un inel” – Holograf

Este o melodie mai ritmata, care, ce-i drept, te solicita un pic mai mult decat un slow. Nu ai nevoie de un profesor, ci doar sa studiezi “coregrafia inelului”, care este prezentata cu lux de amanunte chiar in videoclip.

 

8. “ I Will Always Love You ” - Whitney Houston

In doar 4 minute Whitney Houston concentreaza ceea ce altii nu au reusit sa exprime intr-o viata intreaga: iubirea nu moare niciodata.

 

9. “Cel mai frumos tango din lume” – Gica Petrescu

Din recomandarile noastre nu lipseste nici tango-ul. Nu am ales orice, ci chiar pe cel mai frumos din lume, dupa cum ne povesteste inegalabilul Gica Petrescu.

 

10. Dansul special al miresei

Am lasat la final un dans ceva mai iesit din tipare. Nu este o singura melodie, ci un “cocteil” de piese. Reteta? Un amestec consistent de slow, disco si electro. Se adauga apoi 2 picaturi de rock, o lingurita de latino si un putin praf de hip-hop. Pofta mare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea