Muzica

#melodii # dedicatii muzicale #melodii femei #dedicatie femei

10 melodii dedicate femeilor

Suntem in plina luna martie si este cazul sa daruim si cateva martisoare muzicale tuturor femeilor din viata noastra.

Bosquito - Marcela

Bosquito este prima trupa de latino-rock din Romania, iar "Marcela" una dintre dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul sau. Melodia figureaza pe discul "Farame de soare", lansat in in 2004.

Tom Jones - Delilah

"Delilah" a fost unul dintre marile hituri ale anului 1968. Piesa lui Tom Jones ajuns pe locul intai in Irlanda, Elvetia si Germania.

Neil Sedaka - Oh, Carol

Carol chiar a existat in realitate. Numele intreg este Carol Klein si este care a devenit ulterior sotia lui Neil Sedaka.

Sarmalele Reci - Ana are mere

De fapt, este un cantec nu numai despre Ana, ci despre alte persoaje feminine pe care vei avea ocazia sa le descoperi in textul piesei.

Stefan Banica - Veta

In discografia lui Stefan Banica intalnim numeroase piese cu nume de femei. Pe langa Rodica (cea care nu stie sa faca "nimica"), Bubulina si Georget, Banica a cantat si despre Veta, dar si despre chiuveta pe care a reusit sa o strice.

The Beatles - Michelle

Cu "Michelle" Beatles-ii au castiga un trofeu Grammy in 1966, la categoria "Song of the Year".

Michael Jackson - Billie Jean

"Billie Jean" este dedicatia pe care Michael i-a facut-o unei admiratoare care pretindea ca ar fi mama copilului sau. A fost unul dintre single-urile extrase de pe apreciatul "Thriller", cel mai vandut album din istoria muzicii.

Europe - Carrie

Europe a lansat si alte melodii valoase, in afara de mediatizata " The Final Countdown ". "Carrie" este una dintre ele. Sensibila balada a rockerilor suedezi este cel de-al treilea single care a promovat albumul "The Final Countdown".

Leondard Cohen - Suzanne

"Suzanne" este una dintre cele mai indragite melodie din repertoriului lui Leonard Cohen, poetul-cantaret care ne-a vizitat tara de doua ori.

Little Richard - Lucille

Incheiem lista cu piese dedicate sexului frumos cu un rock 'n' roll molipsitor interpretat de inegalabilul Little Richard.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea