Muzica

#rolling stones #mick jagger #lucruri inedite rolling stones

10 lucruri pe care nu le stiai despre Rolling Stones

Stii cu ce muzicieni faimosi a colaborat Rolling Stones la piesa "We Love You"? Stii cine le-a conceput infama coperta a albumului "Sticky Fingers"? Raspunsul la aceste intrebari, dar si multe alte curiozitati despre Rolling Stones vei gasi in cele ce urmeaza.

1. Unul dintre cameramanii care a filmat in 1070 "Gimme Shelter", poate cel mai faimos documentar despre Rolling Stones, este nimeni altul decat George Lucas, cel care avea sa regizeze si sa produca mai tarziu cateva dintre cele mai mari filme din istoria filmului: "Star Wars", "Indiana Jones and the Temple of Doom", "American Graffiti".

2. Martin Scorsese, un alt cineast renumit, a folosit piesa "Gimme Shelter", lansata de Rolling Stones in 1969, in patru dintre filmele pe care le-a realizat.

3. "One Hit (to the Body)", cantec care figureaza pe albumul "Dirty Work" din 1986, are parte de un invitat cu totul special, celebrul Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin.

4. Primul si deocamdata singurul album Rolling Stones care nu a reusit sa se claseze in top 5 din Marea Britanie este "Bridges to Babylon". Discul aparut in 1997 a urcat pana pe locul 6.

5. Peste un milion de spectatori au asistat in februarie 2006, la concertul pe care Mick Jagger si colegii sai l-au sustinut pe plaja din Copacabana, Brazilia.

6. Designul celebrei coperti a albumului "Sticky Fingers", care contine hiturile "Brown Sugar" si "Wild Horses", a fost realizat de graficianul Andy Warhol.

7. Bill Wyman, cel care fost basist timp de trei decenii in Rolling Stones, are unul dintre cele mai ciudata hobby-uri din lume: ii place sa detecteze metale.

8. John Lennon si Paul McCartney asigura partea de backing vocals a single-ului "We Love You", pe care Stones-ii l-au lasat in anul 1967.

9. O mare parte din albumele Rolling Stones au fost produse de 'Glimmer Twins'. De fapt, Glimmer Twins sunt chiar Mick Jagger si Keith Richards, solistul, respectiv chitaristul trupei.

10. Numele trupei este inspirat din titlul piesei "Rollin' Stone Blues", lansata de Muddy Waters, un muzician care, de altfel, a influentat in mod decisiv felul in care suna muzica celor de la Rolling Stones.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea