Muzica

#queen #freddie mercury #curiozitati queen #lucruri inedite queen

10 lucruri pe care nu le stiai despre Queen

Stiai ca Freddie Mercury a folosit si un alt pseudonim? Sau ca trupa Queen a inregistrat doar o singura piesa in duet? Mai multe curiozitati legate de Mercury si trupa sa Queen vei afla in cele ce urmeaza.

1. Freddie Mercury a fost un mare iubitor de pisici. De altfel, "Mr. Bad Guy", primul sau disc solo, l-a dedicat pisicilor sale.

2. Queen a lansat ca single piesa "Another One Bites the Dust" la insistentele celebrului Michael Jackson, prezent la cateva concerte sustinute de formatia britanica pe continentul nord-american. Jackson a intuit perfect potentialul comercial al piesei, care a devenit de altfel primul number one al trupei pe teritoriul SUA.

3. Freddie Mercury a mai folosit pentru scurt timp un alt pseudonim: Larry Lurrex. Se intampla in anul 1972, la inceputurile Queen. Sub pseudonimul Larry Lurrex a inregistrat piesele "Goin' Back" si "I Can Hear Music".

4. "Under Pressure", singurul duet inregistrat vreodata de Queen, nu a fost pregatit din timp. Intamplarea a facut ca in momentul in care Queen imprima "Under Pressure", David Bowie sa se afla in acelasi studio.

5. Queen a primit in anul 2002 a 2.207-a stea de pe Hollywood Walk of Fame, faimosul bulevard al celebritatilor din Los Angeles.

6. Brian May, chitaristul trupei, a devenit in 2007 doctor in astronomie. O mare parte a lucrarii sale de doctorat era gata inca din 1974, insa in acel an May si-a abandonat studiile universitate in favoarea muzicii.

7. Concertul Queen la care au asistat cei mai multi spectatori (250.000) a avut loc in ianuarie 1985, pe scena festivalului Rock in Rio, desfasurat in orasul brazilian Rio De Janeiro.

8. Roger Taylor, bateristul grupului, a compus patru dintre cele mai frumoase piese din repertoriul Queen: "Radio Ga Ga", "A Kind of Magic", "The Invisible Man" si "These Are the Days of Our Lives".

9. Freddie Mercury nu se considera un bun pianist si se temea sa interpreteze live piesa "Bohemian Rhapsody".

10. Queen a filmat videoclipurile "We Will Rock" si "Spread Your Wings" in curtea din spatele locuintei lui Roger Taylor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea