Muzica

#grammy #michael jackson #premiile grammy #elvis presley #metallica #snoop dogg #Quincy Jones #Jethro Tull

10 lucruri inedite despre premiile Grammy

Decernarea premiilor Grammy reprezinta una dintre cele mai importante ceremonii anuale din lumea muzicii.



Iata 10 lucruri inedite despre aceste premii, care sunt practic echivalentul muzical al Oscarurilor:

1. Trofeul Grammy, care are forma unui fonograf, este un omagiu adus inventatorul acestuia, Thomas Edison . Vorbim despre acelasi Edison care a inventat becul si camera de filmat.

2. Prima ceremonie de decernare a premiilor Grammy a avut loc pe 4 mai 1959.

3. Michael Jackson este artistul care a castigat cele mai multe Grammy-uri (opt la numar) in cadrul aceleiasi ceremonii. Recordul a fost stabilit la gala din 1983.

4. Snoop Dogg, unul dintre cei mai faimosi artisti din lumea hip-hop-ului, a fost nominalizat de 12 la premiile Grammy. Din pacate, nu a reusit sa castige niciun trofeu.

5. Quincy Jones , cel care a produs celebrul album "Thriller" (Michael Jackson), detine recordul absolut la numarul de nominalizari. Faimosul producator a fost nominalizat 79 de ori la Grammy.

6. Sinead O'Connor a castigat in 1991 un premiu Grammy la categoria "Best Alternative Album". Nabadaioasa artista irlandeza a refuzat sa ridice premiul si a boicotat ceremonia Grammy din acel an. O'Connor sustine ca a recurs la acest gest pentru a atrage atentia asupra caracterului extrem de comercial al acestui eveniment.

7. Desi este cel mai important artist rock'n'roll, Elvis Presley a fost recompensat cu trei Grammy-uri pentru compozitiile sale gospel.

8. Premiul Grammy la categoria "Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrumental" a fost decernat pentru prima oara in anul 1989. Desi toata lumea se astepta ca Metallica, o trupa afla pe val, sa plece acasa cu trofeul, juriul a decis ca premiul sa-i revina formatiei Jethro Tull .

9. Cea mai tanara persoana care fost nominalizata la Grammy este cantaretul de muzica country Billy Gilman. In momentul in care primit nominalizarea, Gilman avea 12 ani si 273 de zile.

10. Trupa cu cele mai multe Grammy-uri castigate este U2. Irlandezii au in palmares 22 asemenea premii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea