Muzica

#top 10 #videoclipuri #michael jackson #scream #madonna #die another day #muzica #pop

Top 10 cele mai scumpe videoclipuri din istorie

Generatii intregi au crescut cu unele din videoclipurile din acest top, alte generatii le-au descoperit cu timpul si sunt inca fascinate de tehnologia avangardista folosita sau de viziunea originala a artistilor. Cele mai multe din videoclipurile amintite in acest clasament au facut istorie, unele au ajuns sa fie prezentate in galerii de arta drept lucrari de sine statatoare, precum videoclipul de dolari si difuzat pentru prima data pe 29 iulie 1996.

In videoclip, Celine este bantuita de fantoma iubitului ei mort intr-un accident de motocicleta si alearga printre decorurile romantice ale unui castel de poveste. Videoclipul de aproape 8 minute (cam lung si invechit ca idee) include o spectaculoasa cascadorie cu motocicleta, cateva efecte speciale si un decor de basm. Probabil ca mare parte din bugetul clipului a reprezentat-o inchirierea castelului imens prin care tot alearga Celine, pentru ca altceva nu impresioneaza in videoclipul divei.



8. What’s It Gonna Be? – Busta Rhymes feat. Janet Jackson

Regizat de Hype Williams si ”. Noua este doar “abordarea” financiara a artistei care nu a facut deloc economie.



5. Victory - feat. Notorius B.I.G. & Busta Rhymes

Rappers like it big si la premiile MTV din 1995 si a plecat acasa cu 3 trofee, iar mai tarziu a primit si un Grammy pentru cel mai bun videoclip . Scream este considerat unanim unul dintre cele mai bune clipuri muzicale ale tuturor timpurilor si ramane si azi in Guiness Book of Records drept cel mai scump videoclip muzical realizat vreodata cu un buget care a trecut bine de 7 milioane de dolari.

Iata cateva din costurile fabuloase de realizare ale videoclipului Scream:

  • Nava generata pe computer – 65.000 de dolari
  • Chitari sparte de Michael – 53.000 de dolari
  • Morphing (transformarea virtuala a personajelor) – 50.000 de dolari
  • Machiajul lui Janet – 8.000 de dolari/zi de filmare
  • Echipa de 4 coregrafi – 40.000 de dolari
  • Lumini – 175.000 de dolari
  • 11 folosite – 5 milioane de dolari

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea