Muzica

#reclame #vedete #michael jackson #madonna

Reclame cu vedete din lumea muzicii

Stefan Banica lauda perfomantele unui detergent-minune, Kylie Minogue isi arata nurii intr-o reclama pentru lenjerie intima, iar Britney Spears, Pink si Beyonce beau pe nerasuflate una dintre cele mai populare licori carbogazoase.

Iata doar cateva dintre vedetele care au acceptat pe bani frumosi (trebuie sa recunoastem) sa-si asocieze imaginea cu branduri mai mult sau mai putin cunoscute.

Va propun o trecere in revista a catorva reclame in care au aparut nume mari din lumea muzicii.

Michael Jackson

Michael Jackson a fost mult timp imaginea celor de la Pepsi, “alegerea unei noi generatii”, dupa cum spune unul dintre spoturi. De altfel, Jackson este prima vedeta pop care a fost angajata sa promoveze in lume faimoasa companie de bauturi racoritoare.

Din pacate, in 1984, in timpul filmarii unui spot pentru Pepsi, s-a intamplat accidentul care avea sa-l marcheze pe toata viata. Filmarile au decurs fara probleme pana la a sasea dubla cand efectele pirotehnice s-au declansat prea devreme, iar parul vedetei s-a aprins. La inceput Michael nu a simtit nimic si a continuat sa danseze, fiind necesara interventia persoanelor de ordine de la fata locului.

Madonna

Si Madonna a avut de-a face cu cei de la Pepsi, care au platit-o in 1989 cu fabuloasa suma de 5 milioane de dolari, doar pentru a aparea intr-un clip publicitar .

Numai ca momentul lansarii spotului a fost unul prost ales, nimerindu-se exact in perioada in care videoclipul single-ului “Like a prayer” atrasese furia bisericii catolice.  Si avea si de ce: Madonna se saruta in clip cu un Iisus Hristos de culoare. In aceste conditii, reclama cu Madonna a fost difuzata doar o singura data, dupa care a fost retrasa.

Madonna nu s-a limitat insa doar la colaborarea cu Pepsi. De-a lungul timpului, cantareata aparut in reclame pentru firme ca Motorola sau BMW.

Kylie Minogue

Frumosa cantareata australiana se poate lauda ca a aparut  in spotul “Proof”, in care promoveaza lenjeria intima .

Reclama de un minut si jumatate cu a strans peste 350 de milioane de accesari pe YouTube, fiind desemnata cea mai de succes campanie de marketing viral in care apare o celebritate.



Ozzy Osbourne

Reclamele cu Ozzy Osbourne sunt la fel de traznite precum cel supranumit "Printul Intunericului".

Rockerul de la Black Sabbath a facut la viata lui reclama la unt, la telefoane mobile (Samsung), ba chiar si la un joc video (" World of Warcraft ").

Britney Spears

Britney Spears a facut echipa buna cu brandul de cosmetice Elisabeth Arden alaturi de care a lansat o serie de parfumuri ("Radiance", "Believe", "Fantasy" etc), dar si cu cei de la Pepsi.

Cu siguranta va amintiti reusitul spot din 2004, cu Britney Spears, Beyonce si Pink in postura de cantand hit-ul “We Will Rock You", iar Enrique Iglesias jucand rolul unui imparat roman care ajunge in arena leilor.

Holograf

Si membrii trupei Holograf au intrat pe piata de publicitate. In 2001 a aparut cantecul “Viata are gust”, o piesa care a ilustrat o campanie initiata la acea vreme de Coca-Cola.

In primavara lui 2010, , devenind imaginea unui produs bancar. In prezent, pe micile ecrane ruleaza spotul in care Bittman si colegii sai de trupa dau o mana de ajutor unei tinere familii care se muta intr-un apartament cumparat prin credit ipotecar .

Surse din piata de media & entertainment au estimat pentru Adplayers.ro ca valoarea contractului dintre Holograf si banca respectiva ajunge undeva in jurul cifrei de 50.000 de euro.

Puya

In 2009, Puya rupea topurile in doua cu “Undeva-n Balcani”, o piesa difuzata cu insistenta pe toate canalele media. Popularitatea de care s-a bucurat Puya la acea vreme i-a adus acestuia un contract cu compania de telefonie mobila Vodafone.

Stefan Banica

Din aceasta lista nu lipseste nici Stefan Banica, artistul care in fiecare an sustine concerte cu casa inchisa la Sala Palatului.

Simpaticul cantaret a fost folosit in urma cu cativa ani in campania de resuscitare a brandului Dero, una dintre putinele marci  de detergent de care romanii aveau parte pe timpul lui Ceausescu. Va mai amintiti probabil reclama la Dero Surf  cu Banica jucandu-se de-a limba germana (“schone mirosen” si “grose paten”). 

In 2010, Banica a trecut la un alt nivel, facand reclama alaturi de Andreea Marin lantului de hypermarketuri Carrefour.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea