Muzica

#costel busuioc #david bisbal #smokie #stefan hrusca #craciun #romania #concerte #latino #alte-genuri #pop #rock

Ninge cu concerte in luna decembrie


Ne aflam in ultima luna a anului. Ar fi logic ca artistii sa reduca turatia motoarelor, sa rareasca numarul cantarilor si sa isi ia o binemeritata vacanta.

Gresit! Situatia este exact pe dos. Oferta de concerte in Romania este mai bogata ca nicioadata.

Pe 3 decembrie folkistul Mircea Baniciu isi cheama fanii la Sala Palatului pentru un concert de zile mari. Nu vine insa cu mana goala, ci si cu un album de colectie “Baniciu - vinyl collection”, care contine 4 CD-uri cu piesele originale aparute pe discuri vinil in anii ‘80 - ’90.

Baniciu va fi acompaniat de trupa Pacifica. Sarbatorile sunt un prilej de a te revedea cu prietenii. O va face si Mircea Baniciu live, pe scena Salii Palatului unde va canta alaturi de Ioji Kappl, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu.

Remedii antipanica cu El Negro

El NegroIn aceeasi seara, la concurenta cu concertul lui Baniciu, in clubul bucurestean Fabrica se intampla un alt eveniment care nu trebuie trecut cu vederea. Trupa El Negro revine in forta dupa doi ani de absenta. Grupul isi lanseaza “Antipanica”, cel de-al 4 album din cariera. Se anunta o seara exotica in care principala specialitate din meniul casei va fi muzica reggae.

La Sala Palatului se pare ca se lucreaza la foc continuu. Pe 10 decembrie ne asteapta un concert in care vor abunda ritmurile balcanice. In rolurile principale: regizorul Emir Kusturica si grupul The No Smoking Orchestra . Incalzirea va fi facuta de moldovenii de la Zdob si Zdub.

Pe 11 decembrie schimbam ritmurile, nu insa si sala. Cantaretul spaniol David Bisbal, cunoscut pentru hituri precum "Corazon Latino" şi "Buleria" isi da intalnire cu publicul roman. Chiar daca Sala Palatului nu se preteaza pentru dans, sunt sigur ca publicul se va dezlantui pe ritmurile latino.

Inima de tigan

La Sala Palatului se pare ca se lucreaza la foc continuu. Pe 12 decembrie Damian & Brothers prezinta spectacolul “Deschide-ti inima”, un eveniment care isi propune sa aduca in atentia publicului aspecte importante din cultura tiganeasca. 300 de artisti vor rosti cuvantul “tigan” in toate limbile Pamantului. Artisti din India, tarile arabe, Rusia, Romania si estul Europei, Franta si Spania vor urca pe scena pentru a spune lumii legenda lor.

O zi mai tarziu, vor rasuna la Sala Palatului colinde aduse de Stefan Hrusca tocmai din Maramures. Este singurul concert de colinde pe care Stefan Hrusca il va sustine in aceasta iarna la Bucuresti.

Smokie o cauta pe Alice in Romania

SmokieIncepand cu 14 decembrie incepe turneul pe care trupa britanica Smokie il va intreprinde in Romania. Cine este Alice si cu ce ocupa domnia sa, puteti afla in concertele de la Iasi (14 decembrie), Cluj (16 decembrie), Ramnicu Valcea (18 decembrie), Bucuresti (19 decembrie), Timisoara (22 decembrie)

Nici Iris nu someaza de Sarbatori. Fanii lui Cristi Minculescu & Co vor avea parte pe 16 decembrie de un concert special de Craciun, in formula Iris & soprana Felicia Filip, Show-ul va avea loc pe scena Teatrului National din Bucuresti. Daca nu ai chef de Iris, poti opta pentru un concert rock la Sala Polivalenta. Oferta este ceva mai bogata: Directia 5, Cargo, Vama, Bere Gratis si Replik.

Stefan Banica isi petrece Craciunul la Sala Palatului

Un Craciun fara Stefan Banica Jr. este ca o ciorba fara paine. In acest an, cantaretul are programate nu mai putin de 6 concerte consecutive la Sala Palatului (16, 17, 18, 19, 20, 21 decembrie).

Daca esti adeptul sonoritatilor latino-americane, concertul “ Feliz Navidad 2008” este cea mai inspirata alegere. Argentinianca Analia Selis si trupa sa de instrumentisti vor interpreta in varianta acustica o serie de cantece de iarna in limba spaniola sau romana, dar si piesele care au facut-o cunoscuta si iubita,ca "Io no soy de aquy" sau"Milonga sentimental". Pentru acest eveniment organizatorii au pregatit o sala cu o acustica speciala: Centrul Cultural Tinerimea Romana (Podul Izvor) din Bucuresti.

Ghita, te-astept pe 20 decembrie la portita!

Cleopatra StratanSi Cleopatra Stratan, copilul-minune al muzicii romanesti pregateste un concert de Sarbatori. Micuta Cleo promite ca-l aduce pe Ghita pe scena Salii Polivalente pe data de 20 decembrie.

Ultimul, insa nu si cel mai putin important de pe lista este Costel Busuioc. Costel Busuioc a ales sa-si petreaca Craciunul acasa. Turneul sau din luna decembrie trece prin Constanta( 8 decembrie), Galati ( 9 decembrie), Iasi (10 decembrie), Suceava (11 decembrie), Bacau (12 decembrie), Oradea (14 decembrie). Se continua cu Timisoara ( 15 decembrie), Arad (16 decembrie), Alba (17 decembrie), Cluj (18 decembrie), Ploiesti (20 decembrie), Brasov ( 21 decembrie).

“Pavarotti din Carpati” va fi prezent pe 23 decembrie 2008 si la Bucuresti. Alaturi arii celebre de opera, interpretate alaturi de soprana Diana Tugui, Costel Busuioc va incanta inimile romanilor cu colinde traditionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea