Muzica

#pop #dance #interviu #nicola #acasa.ro #august 2009

Nicola: "Simt ca mai am mult de dat" (interviu)

Dupa ce o buna perioada de timp nu am auzit mai nimic despre Nicola, am aflat ca artista revine cu un nou single si cu un nou album, asa ca am invitat-o sa stam putin de vorba despre noile ei proiecte.

Acasa.ro: De ce o absenta discografica atat de indelungata?

Nicola: In timpul asta in care lumea (nu toti) spunea ca nu fac nimic, ca ma distrez…In timpul asta nu stiam cum sa ma impart intre studio si concerte. Sincer. Foarte mult timp il petreceam in studio. Albumul asta, consider eu ca e un album complex, un album pe care mi l-am dorit de foarte multi ani. Are tot felul de colaborari, mai ales cu instrumentisti de valoare. Dintotdeauna mi-am dorit ca instrumentele sa fie trase live. Am cateva piese, destule, la care am reusit sa fac asta. Sa tragem chitara, basul, violoncelul, vioara, ce-a mai fost acolo, sa le tragem live.

Acasa.ro: Sa inteleg ca te-a ajutat si experienta din perioada in care ai canta cu trupa Riff?

Nicola: Aaaaa, nu. De-a lungul carierei am avut ocazia sa cant live cu anumite trupe destul de mult timp si m-a educat lucrul asta. Nu stiu cata lume stie ca am avut doi ani de turnee cu Holograf, trupa mea de suflet din Romania. Dupa care au fost cateva luni de turneu cu aceasta trupa Riff. Bine, asta long time ago…

NicolaAcasa.ro: Zilele trecute am gasit pe Internet tot soiul de comentarii referitoare la felul in care arati acum si la felul in care suna “My Love”, noul tau single: “Nicola a slabit si e asa de frumoasa”, “Nicola a intinerit abordand stilul asta de muzica house”, “ Nicola este super hot”.

Nicola: Deci sunt comentarii pozitive.

Acasa.ro: Dar ce se intampla cu tine? Odata cu inaintarea in varsta parca devii mai tanara. Cum reusesti sa invingi timpul? Care este secretul?

Nicola: Desi profesional vorbind, si nu numai, consider ca m-am maturizat pentru ca de la an la an mai capeti experienta si te mai maturizezi. Bine, altii nu! (rade). Eu da! Sunt unii oameni (am avut exemple) care nu reusesc sa gandeasca asa cum ar trebui nici la 60 de ani. Nici viata personala nu a fost tocmai lina si asta poti sa iti zic ca m-a ajutat sa ma maturizez.

Sunt o femeie care s-a considerat independenta dintotdeauna si s-a descurcat cu propriile ei forte. Nu mi-a placut ideea sa depind de cineva niciodata. Chiar daca in spatele meu lucreaza o echipa, asta e altceva. Desi am 40 de ani, ca nu mi-e rusine sa spun, eu in interiorul meu ma simt ca la douazeci. Am o energie pe care reusesc foarte greu s-o consum. In fiecare zi trebuie sa fac foarte multe lucruri, sa fiu foarte dinamica, sa-mi consum acea energie.

Acasa.ro: Si cum e energia asta? Pozitiva, negativa?

Nicola: E pozitiva. E o energie pozitiva, pe care vreau s-o directionez profesional… De fapt catre tot ce inseamna pozitiv. In niciun caz nu mi-as directiona-o pe ceva negativ. Nu am suportat niciodata lucrul asta. Si sunt si o fire ambitioasa, care vreau sa fac multe, nu neaparat ca sa demonstrez la modul ala sa te dai mare: Uite ce fac eu!. Eu in primul rand vreau sa-mi demonstrez mie. Nici acum nu consider ca am dat tot. Simt ca mai am mult de dat, crede-ma! Simt ca pot sa fac multe, multe lucruri constructive nu distructive.

Acasa.ro: Povesteste-ne un pic despre noul album.

NicolaNicola: Incepusem sa-ti spun ca am colaborat cu foarte multi instrumentisti. Asta este un vis de-al meu care s-a implinit abia acum. De multi ani am vrut sa colaborez cu oameni foarte buni. Stii, fiecare cu intrumentul lui. Basul sa sune ca un bas, adica nu pe clapa. Fiecare instrument sa fie tras in parte. Nu-ti spun ca am reusit sa fac astea la toate piesele, dar majoritatea pieselor asa sunt imprimate. Dupa parerea mea ei sunt cei mai buni muzicieni ai tarii noastre. Ma bucur ca i-am avut alaturi, e o mare onoare pentru mine.

Pe albumul asta am reusit sa-mi introduc niste compozitii, una dintre ele fiind mai veche, “Doar noi doi”, care cred ca are vreo 5-6 ani. Am lucrat foarte relaxati. Am avut la dispozitie studioul zi si noapte, am putut sa fac schimbari daca nu-mi placea ceva. In afara de cateva piese, orchestratia a fost facuta de Andrei Stanoevici.

Piesa My Love are mai multe variante: una este balada si 4 sunt remixuri . La acele remixuri s-a lucrat cu Dj White si cu Kord. Mai am o piesa, “Leave No Heart Behind” (acum o sa vorbesc despre cele care nu sunt ale mele), care a fost compusa de 4 patru compozitori din alte tari. Cu unul dintre ei tin legatura si s-ar putea sa lucram in continuare. E o piesa absolut superb la care am vrut sa facem videoclip, insa eram atat de nehotarati in ce ar trebui sa alegem de pe CD-ul asta, incat am lasat publicul sa decida. Si publicul a ales My Love. Am pus piesele pe MySpace si le-am tot rulat. Am vazut ca cele mai multe commenturi si mesaje private veneau pentru My Love.

NicolaAcasa.ro: Am inteles ca “My Love” a patruns si pe piata americanilor. Care a fost feedback-ul pe care l-ai primit de-acolo?

Nicola: Nu pot sa spun cine este acel om de la care am primit acel mesaj. Cineva si-a dorit acea piesa, mi-a spus ca a ascultat-o pe Myspace-ul meu si ca i-a placut enorm, ca are un prieten care lucreaza intr-un radio si ca prietenul asta este innebunit dupa piesa asta. M-a rugat sa-i trimit piesa. Eu i-am zis :”Ia-o. Nu am ce sa pierd”. I-am trimis piesa, acel prieten a difuzat-o pe un radio din Phoenix. La inceput nu am crezut: “Hai, ma, bine. Asta vrea piesa sa o asculte la el acasa”. Si-am primit niste commenturi pe Myspace de la niste romani care au auzit piesa la radio si atunci am zis: “Asta a avut dreptate. Adica asta nu m-a mintit”. Plus ca mi-a venit mail de la el si mi-a confirmat.

Acasa.ro: Vorbeam despre Myspace, despre Internet in general. De ce nu exista un site oficial Nicola?

Nicola: Ce bine ca ai adus asta in discutie. Am avut tot soiul de promisiuni si am tot incercat cu diversi oameni. Nu mi-a placut nimic pana acum. In sfarsit am gasit pe cineva care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu mine. Site-ul nu mai dureaza mult si e gata. Abia astept, crede-ma! Eu realizez cat de puternic este impactul pe Internet si cat de mare am nevoie de un site. Domeniul oricum exista de multi ani, insa nu a fost exploatat.

Acasa.ro: Spune-mi 3 greseli pe plan personal sau profesional pe care ai dori sa le indrepti.

NicolaNicola: Nu m-am gandit niciodata asa. Pentru ca intotdeauna am zis ca fiecare bun sau mai putin bun care mi s-a intamplat in viata a avut o importanta si poate fara lucrul ala nu s-a fi intamplat altele. E adevarat ca omul face greseli pe care ar fi vrut sa nu le faca. Eu zic ca si greselile alea au avut importanta lor.

Nu stiu (se gandeste). My God, m-ai luat prin surprindere! Eu imi reprosez ca nu stau foarte mult cu copiii. Asta se poate considera o greseala ? (zambeste). Ar fi trebui sa ma las de meseria asta ca sa fiu o mama desavarsita. Oare am facut o greseala? (rade) Profesional vorbind, incep sa ma intreb unde o am facut eu o greseala de nu am iesit afara pana acum. Si astea sunt dirijate de sus. Poate n-a fost nici momentul. Poate ca asta e destinul meu, sa fi facut nimic pana acum.

A! Stai ca am mai gasit una. Recunosc ca pana in ’99 cand am iesit cu albumul “Cu talpile goale” nici nu am vrut sa fac ceva ca sa devin cunoscuta in Romania. Am vrut sa fiu mai underground si poate ca a fost o greseala, poate trebuia sa ma agit de mai de mult timp.

Acasa.ro: Care sunt cele 3 prioritati ale Nicolei in momentul asta?

Nicola: Cele 3 prioritati ale mele in momentul asta sunt aceleasi ca si pana acum: copiii, cariera si viata mea personala.

Acasa.ro
: Din ’92 incoace ai tot participat la Eurovision. Pregatesti ceva pentru 2010?

NicolaNicola: Nu cred. Nu. Pentru ca pentru mine Eurovisionul ala a fost o experienta unica si frumoasa (n.r – Nicola a ocupat locul 10 in finala Eurovision 2003 cu melodia “Don’t break my heart”), care pe undeva as vrea sa se repete, dar imi dau seama de cat de mare responsabilitate ai pe umerii tai in momentul in care ajungi acolo. De multe ori poate sa nu fie vina ta si sa fii tu luat in suturi. Poate ca de-asta nici nu m-as mai duce.

Am vazut reactiile oamenilor fata de ceilalti artisti, reactii care, sincera sa fiu, nu mi-au placut. Artistul s-a dus acolo, si-a dat sufletul pe scena si dup-aia vine unu’ si il injura. Nu mi-a placut nici stresul pe care il induri acolo. Plus ca nu se face mare smecherie pe aici ca sa te promoveze afara, astfel incat sa fii vazut mai bine, dupa ce ca Romania oricum e luata in colimator.

Nu va vad un interes maxim pentru cei care pleaca la Eurovision. De la televiziune, de la guvern, de la…Cineva trebuie sa faca ceva pentru artistii astia. Si atunci nici mie nu-mi vine sa ma duc. Sa ma arunc in gura lupului pentru ce? Eu ma duc sa fac ce pot pe-acolo si vin in tara si… Bine, nu s-a intamplat asta cu mine. Poate ca a 2-a oara nu o sa fie la fel de bine sau poate o sa fie mai bine, n-ai de unde sa stii. Eu am nevoie de sustinere ca sa fac lucrul asta.

Acasa.ro
: Multumesc mult pentru interviu.

Nicola
: Cu placere.

Material realizat de Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea