Muzica

#unire romani #Nadia Duluman #lansare videoclip

Nadia Duluman, indemn la uniune pentru toti romanii

Nadia Duluman lanseaza melodia-imn "Sus romani din lumea intreaga", prilej pentru 80 de dansatori in costume populare diferite, reprezentative pentru toate etniile din tara noastra, sa-si dea mana intr-o hora imensa a unirii neamului romanesc, formand harta Romaniei.

Artista acantat muzica etno, insa de un an de zile s-a facut remarcata fulgerator prin cantecul si autenticitatea portului popular moldovenesc atat publicului, cat si in fata specialistilor:

"Harul artistic al Nadiei Duluman este puternic inradacinat in traditia unei vetre folclorice de referinta a judetului Vaslui - Munteii de Sus. Este evident faptul ca 'Randurile' de aici, de la obarsii, au impus o anumita 'randuiala' in tot ceea ce Nadia a realizat pana in prezent ca interpreta si ca dascal de scoala: cu perseverenta, talent si pricepere, am constantat ca nu-i plac 'drumurile batatorite' si nu-si iroseste timpul pentru lucruri ieftine, ci isi urmeaza propria-i cale, cea harazita de Dumnezeu.", declara etnomuzicologul Vasile Pahoata despre Nadia Duluman.

Compozitia albumului "I-auzi canta moldovenii" este ca un balsam de exceptie daruit din suflet pentru toate registrele sufletui celor care au rabdarea si respectul pentru a-i indentifica toate detaliile: de dragoste, de joc, de instrainare si pe cele ale pretuirii fata de neam si tara.

Pentru 24 ianuarie, ziua Marii Uniri a Romaniei, Nadia Duluman lanseaza pe piata o melodie-imn, intitulata "Sus romani din lumea intreaga", melodie ce reprezinta un indemn la unitate catre toti romanii, indiferent de zona din care provin, de port si grai.

Videoclipul a luat nastere exact la inceputul primului album de muzica populara al artistei, album intitulat "I-auzi canta moldovenii" si a fost filmat in frumoasa Bucovina, impreuna cu Orchestra Artistica Ciprian Porumbescu Suceava, sub bagheta maestrului dirijor Viorel Leanca. Aproximativ 80 de dansatori in costume populare diferite si-au dat mana intr-o hora imensa a unirii neamului romanesc, formand harta Romaniei.

"Traim intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu, ca nu degeaba i se spune Romaniei 'Gradina Maicii Domnului'. Cum intr-o gradina sunt mai multe feluri de flori, la fel si in tara noastra sunt mai multe etnii care locuiesc impreuna de secole. Diferentele dintre noi nu ne-au dezbinat, ba dimpotriva ne-au imbogatit cultural si spiritual. In acest videoclip am ilustrat prin costume frumusetea si diversitatea de pe tot cuprinsul tarii si bucuria de a trai unit pe acest pamant sfant, numit Romania!", a declarat Nadia Duluman.

Mai multe informatii despre Nadia Duluman poti gasi aici!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea