Muzica

#luna septembrie #concerte #recomandari #dance #alte-genuri #rock #pop

La ce concerte mergem in luna septembrie

Septembrie aduce o data cu sezonul ploios si extrem de multe concerte. Anastacia, Leonard Cohen, Guano Apes sunt nume pe care vei avea ocazia sa le vezi live in Romania.
 
Inca din prima saptamana a lunii septembrie suntem bombardati cu evenimente, unele fiind programate cam in aceeasi perioada (Cerbul de Aur, Tuborg Greenfest, Golden Stufstock).
 
Anastacia este cea care deschide toamna muzicala a lui 2009. Timbrul inconfundabil al Anastaciei va rasuna pe 1 septembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti. Fanii romani vor avea ocazia sa asculte live hituri precum „I'm Outta Love”, „Paid My Dues” sau „Sick and Tired”.
 
Pentru seara de 2 septembrie Hard Rock Cafe din Bucuresti v-a pregatit un regal de blues. Atractia principala a serii este Coco Montoya, cel considerat de presa de specialitate drept  “unul dintre cei mai buni chitaristi de pe scena blues-ului”.
 
Tot pe 2 septembrie incepe si Festivalul Cerbul de Aur 2009. Festivalul tine pana pe 7 septembrie si are loc tot in Piata Sfatului din Brasov. Pe langa concursul in sine, la Cerbul de Aur vom avea parte si de recitaluri cu nume de peste hotare (chitaristul Steve Vai, trupa Hot Chocolate si cantaretul Tiziano Ferro). Nu vor lipsi nici recitalurile cu artistii autohtoni: LoredanaVamaHolografDirectia 5Sistem.
 
 
Stufstock-ul revine la varianta fara bani
 
Si in acest an avem Stufstock. Organizatorii festivalului din Vama Veche au reusit sa puna pe picioare Golden Stufstock, o editie de criza unde vor urca pe scena numai trupe/artisti din Romania. Golden Stufstock este programat sa aiba loc in perioada 3-5 septembrie pe plaja din Vama Veche. Vei avea ocazia sa vezi gratis titulaturi precum: Zdob si ZdubLuna AmaraCelelalte CuvinteZOBTimpuri Noi, Trooper.
 
Un alt eveniment cu intrare libera este Tuborg Green Fest 2009. Festivalul se desfasoara pe 4, 5 si 6 septembrie in Parcul Izvor din Capitala, tot acolo unde concerteaza maine seara (26 august) si Madonna. Invitati speciali vor fi Guano Apes, The Crystal MethodChicane, The Herbaliser . Pe scena festivalului vor urca si artisti romani dintre care putem enumera Stefan Banica & Friends, MandingaSuie PaparudeAB4Vita de Vie.
 
  
Tristeti de toamna cu Leondard Cohen
 
Tot pe 4 septembrie, la o aruncatura de bat de Tuborg Green Fest, in Piata Constitutiei, se intampla un concert cu totul special. Vocea calda a poetului si cantaretului Leonard Cohen va rasuna pentru a 2-a oara la Bucuresti.
 
Tenorul alessandro safina, cel care a interpretat “Luna”, tema principala a serialului “Clona”, revine in Romania pe 5 septembrie. Concertul sau se va desfasura la Arenele Romane din Bucuresti.
 

8 septembrie este ziua in care fanii rockului se strang la Cluj-Napoca.  Irish Music Pub gazduieste concertul americanilor de la Pro-Pain. Pro-Pain este cunoscuta drept una dintre cele mai valoase trupe de hardcore din lume.
 
Tot rock avem si pe 20 si 24 septembrie. De data aceasta avem metal progresiv cu suedezii de la Evergrey. Trupa va poposi pe 20 septembrie in clubul bucurestean Silver Church, urmand ca pe 24 septembrie sa evolueze la Cluj-Napoca, pe scena din Irish Music Pub.
 
Tudor Gheorghe deschide “Stagiunea Permanentelor Frumuseti”
 
Si in aceasta toamna neobositul Tudor Gheorghe ne-a pregatit un spectacol. Este vorba despre “Stagiunea Permanentelor Frumuseti”, un spectacol care celebreaza 2 evenimente importante din cariera lui Tudor Gheorghe:  implinirea a 40 de ani de cand a iesit la rampa cu primul sau recital, “Menestrel la curtile dorului” si aniversarea a 10 ani de la primul sau concert simfonic alaturi de orchestra dirijorului Marius Hristescu prin seria de spectacole “Anotimpurile poeziei romanesti”. Spectacolul va avea loc pe 29 septembrie, la Sala Mica a Palatului din Bucuresti.
 
 
Luna septembrie se incheie cu un maraton folk la Sala Palatului. Pe 30 septembrie crema folkistilor romani isi da intalnire cu publicul. Cu acest prilej vom avea parte de recitaluri cu Zoia AlecuNicu AlifantisAlexandru AndriesMircea Baniciu, Marius BatuDucu BertziFlorin Chilian, Maria GheorghiuVasile Seicaru, Pavel Stratan, Mircea Vintila si Tapinarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea