Muzica

#9-11 octombrie 2009 #weekend #concerte #recomandari #alte-genuri #pop #rock #electro #dance

La ce concerte fugim in weekend (9-11 octombrie 2009)

Ferry Corsten, Jessy Dixon, Flo Rida sunt principalele atractii muzicale ale weekend-ului 9-11 octombrie 2009.
 
Observam ca majoritatea concertelor au inceput sa migreze catre spatiile inchise, putini organizatori de evenimente incumetandu-se sa infrunte capriciile toamnei si sa programeze spectacole in aer liber.

9 octombrie

Sa speram ca la Cluj va fi soare si frumos, caci pe 9 octombrie incepe festivalul Student Sound Days 2009, care se va desfasura pe platoul Salii Sporturilor. Seria concertelor incepe la ora 19.00, principalul recital al serii fiind cel al trupei Parazitii.

Tot la Cluj-Napoca avem un concert caritabil sustinut de Harry Tavitian si Cserey Csaba.  Evenimentul programat la  Studioul de Concerte al Academiei de Muzica `Gheorghe Dima` (AMGD) din Cluj-Napoca, isi propune strangerea de fonduri pentru copiii care sufera de autism.
 

Iesenii au parte de trei zile de jazz, in perioada 9-11 octombrie fiind programat New Jazz Festival 2009. Editia din acest an se desfasoara la Muzeul Literaturii Romane din Iasi si beneficiaza, pe langa trupe romanesti (Butterflies In My StomachBlazzaj si Aievea), si de artisti din afara: Erik Truffaz – Franta, Bugge Wesseltoft – Norvegia, Parov Stelar&Band – Austria, Xaver Fischer Trio – Germania, Skalpel – Polonia, Singas Project – Ungaria.

La Ateneul din Bacau are loc un concert Tudor Gheorghe, care face parte din turneul "Anotimpurile mele Vara - Toamna 2009”.

Municipiul Ploiesti ii cheama pe iubitorii de muzica folk la cea de-a zecea editie a Festivalului Castanilor – anul acesta dedicat memoriei lui Gabi Dobre, jurnalistul care l-a initiat.  Festivalul Castanilor 2009 se desfasoara in perioada 9-11 octombrie. Prima seara a festivalului se desfasoara la Teatrul  “Toma Caragiu”, unde, incepand cu ora 16.30 vor canta: Maria Gheorghiu, Dinu Olarasu, Grupul Emeric Set.
 

De la Ploiesti mergem la Bucuresti, unde Sala Polivalenta gazduieste Noaptea Devoratorilor de Publicitate. Deschiderea are loc la ora 20.00 cu un recital al trupei Vama.

La Turabo Society Club, lumea buna a Capitalei isi da intalnire cu rapperul american Flo Rida.

Daca esti prin zona Eroilor, poti da o tura si pe la Silver Church, unde e in plina desfasurare Drum Vision Festival, un eveniment dedicat pasionatilor de tobe.

La Clubul Taranului, avem de la ora 21.00 melancolii jazz cu Maria Raducanu, in vreme ce Silvia Dumitrescu & The Blues Family concerteaza in Piano Cafe.

La Big Mamou baietii de la Old News promit o seara de southern rock pe cinste, concertul urmand sa inceapa de la ora 22.00.

O ora mai tarziu, petrecaretii pot sa se indrepte catre Spice Club, unde canta formatia The Power Station.

10 octombrie

Festivalul Castanelor continua sambata la Ploiesti de la ora 18.30 cu trei concerte: Paul Arva - lauratul editiei din 2008, Gheorghe GheorghiuMircea Vintila & Brambura.

Ziua a 2-a festivalului Student Sound Days 2009 de la Cluj-Napoca incepe de la ora 19.00, capetele de afis ale serii fiind trupele Bere Gratis si Suie Paparude.
 
 
Tot la Cluj clubul midi ii aduce pe Bad Company UK si Cotti, reprezentati ai celor mai populare genuri ale muzicii electronice din Marea Britanie: drum&bass si dubstep.

Turneul "Anotimpurile mele Vara - Toamna 2009" al lui Tudor Gheorghe poposeste sambata la Casa de Cultura a Sindicatelor din Roman.

La Brasov avem doua concerte: Kumm si Vama. Kumm isi asteapta fanii in clubul Crossroads de la ora 21.00, in timp ce admiratorii lui Tudor Chirila & Co isi vor putea vedea trupa favorita la Tequila Bowling, ceva mai tarziu, dupa ora 23.00.

La Petrosani blackerii de la Sado Sathanas incearca sa predea lectii de metal in clubul Barock.

Bucurestenii au parte de Jessy Dixon, unul dintre numele legendare ale muzicii gospel. Concertul este programat pentru ora 19.30 la Sala Palatului, iar in deschidere va canta Paula Seling.

 
Amatorii de muzica electronica sunt asteptati la Arenele Romane, unde mixeaza Ferry Corsten, precum si la Kristal Glam Club, unde va incinge atmosfera DJ-ul Nick Warren.
 
Mircea Baniciu impreuna cu trupa sa ii aduc pe “Andri Popa” si “Fata verde” la Hard Rock Cafe de la ora 22.30.

Daca ajungi in clubul Deja Fu te intalnesti dupa ora 20.30 cu Alexandra & Alec, doi artisti care sarbatoresc 10 ani de muzica printr-un concert special.

La Art Jazz Club concerteaza incepand cu ora 21.30 Teodora Enache Group. La Big Mamou adunarea se da de la ora 22.00, de data aceasta pe scena clubului urmand sa evolueze Calin Grigoriu & Friends.

Dupa cum ne-am obisnuit deja, la Spice distractia incepe dupa ora 23.00, cu trupa Pasager.

11 octombrie

Duminica, Polus Center din Cluj gazduieste un recital care-i reuneste pe Pavel Stratan si Cleopatra, micuta artista care a intrat in Cartea Recordurilor.
 
Festivalul Castanilor din Ploiesti isi inchide portile pe ritmuri folk: Bogdan Grosu, Nicu Zota, Iulian Anghel, ovidiu scridon, Grupul `Unde`, Grupul `Nu acum`, Vasile SeicaruDucu Bertzi & Mihai Nenita, Mircea BaniciuNicu Alifantis & ZAN.

 
 
La clubul Fabrica din Bucuresti este programat un concert hip-hop cu trupa Veritasaga, incepand cu ora 21.00.

Lista concertele din weekend-ul 9-11 octombrie se incheie cu o seara punk in Fire Club. Concertul incepe de la ora 22.00 cu trupele Fingering Joanna si The Backstage Hero, ultima trupa a serii, Rene Biname, fiind unul dintre cele mai vechi grupuri punk din Belgia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea