Evenimente

#sala radio #miles davis #tribut Miles Davis #jazz syndicate

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta: concert tribut Miles Davis, la Sala Radio

Sub egida „Jazz Syndicate Live Sessions”, patru muzicieni americani si doi romani se reunesc pentru a-i aduce un tribut inegalabilului jazzman Miles Davis, la 55 de ani de la lansarea albumului de referinta Kind of Blue.

Evenimentul va avea loc in data de 9 octombrie, de la orele 20.00, la Sala Radio din Bucuresti si se va bucura de participarea a sase muzicieni de excepție, instrumentisti de cea mai inalta clasa: trompetistul Ryan Carniaux (US), saxofonistul Plume (US), contrabass-istul Chris Dahlgren (US), bateristul Drori Mondlak (US), pianistul Mircea Tiberian (RO) si saxofonistul Nicolas Simion (RO). Concertul va fi prezentat de distinsul realizator radio/TV Florian Lungu, un mare pasionat la jazz-ului.

Biletele pentru concertul tribut Miles Davis - Kind of blue se pot cumpara din Rețeaua Eventim si online pe www.eventim.ro.

Despre Miles Davis

Alaturi de Louis Armstrong, Duke Ellington, Charlie Parker, John Coltrane, muzicianul Miles Davis (1926 – 1991) reprezinta unul dintre numele cele mai notorii din intreaga evolutie de mai bine de un secol a jazz-ului. Trompetist, compozitor, lider de formatie, Miles Davis ramine un prolific inovator si un cameleon al stilurilor. Practicant al compartimentului hard bop, dar totodata inventator al jazz-ului cool si sef de scoala in impunerea conceptului modal jazz si a fuziunii jazz rock, Miles Davis a avut o contribuție inestimabila la afirmarea jazz-ului modern din a doua jumatate a veacului trecut.

in zilele de 2 martie si 22 aprilie 1959, marele trompetist si ilustrii sai coechipieri inregistrau in studioul newyorkez al Casei de discuri Columbia un album ce avea sa devina de referinta, „KIND OF BLUE”, lansat la 17 august 1959. LP-ul astfel intitulat a cuprins cinci piese, cu toate compozitii ale lui Miles Davis (doua dintre ele avindu-l drept coautor pe pianistul Bill Evans), secvente ce au evidentiat orientarea catre jazz-ul modal a celor sase instrumentisti, de fapt sapte daca tinem cont de faptul ca in piesa „Freddie Freeloater” pianistul titular Bill Evans a fost inlocuit de Wynton Kelly. Tema amintita si celelalte patru, deosebit de inspirate, „So What”, „Blue In Green”, „All Blues”, „Flamenco Sketches” s-au reunit intr-un album unanim considerat o capodopera a genului, gratie unor trasaturi distinctive precum claritatea, firescul exprimarii melodice, complexitatea armonica, intensa creativitate vadita de interpreti in interventiile lor solistic-improvizatorice, dar mai ales acel superior interplay (interactiunea libera a ideilor muzicale) revelat de instrumentisti.

Drept urmare, materialul discografic „KIND OF BLUE”, evaluat ca definitoriu pentru discografia lui Miles Davis, se considera drept cel mai bine vandut album de jazz din toate timpurile.

Fara indoiala, la dimensiunea valorica inalta a acestui set de inregistrari au contribuit trompetistul Miles Davis (cu timbrul inconfundabil al instrumentului sau, conferit si de utilizarea surdinei Harmon) si deopotriva muzicieni de exceptie precum John Coltrane la saxofon tenor, Julian Cannonball Adderley la saxofon alto, Bill Evans si alternativ Wynton Kelly la pian, Paul Chambers la contrabass si bateristul Jimmy Cobb.

La implinirea a 55 de ani de la lansarea Kind of Blue, Jazz Syndicate Live Sessions va invita la un eveniment special, care nu trebuie ratat de niciun iubitor al muzicii jazz - concert tribut Miles Davis - Kind of Blue, la Sala Radio.

Eveniment recomandat de MAGIC FM

Facebook event: facebook.com/events/666158006772329/

facebook.com/pages/Jazz-Syndicate-Live-Sessions

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea