Muzica

#morandi #andra #inna #david deejay #anca parghel #romania #2008 #top #clasament #hit #electro #alte-genuri #dance #pop

Hiturile romanesti ale lui 2008 (Partea I)

Anul 2008 a fost unul productiv pentru industria muzicala autohtona. Interpreti care mai de care au incercat sa aduca un sound cat mai original in piesele lor pentru a le transforma in adevarate mega-hituri. Si cum 2008 s-a retras si a lasat loc lui 2009 sa-si intre in drepturi, haideti sa mai intoarcem putin cutiuta muzicala anuala si sa vedem cu ce ne-au colindat artistii nostri sezoanele trecute.

Am adunat in lista de mai jos cele mai bune piese ale anului 2008, clasamentul avand o tenta de subiectivitate, binenteles. Este vorba de o selectie bazata pe succesul avut la posturile radio si posturile tv si pe pozitiile ocupate in topuri de specialitate, ajutati fiind si de un sondaj de opinie neoficial printre prieteni. Adaugirile si corecturile sunt binevenite, oricine este liber sa intervina.


1. „Brasil” - Anca Parghel & fly project si „Sexy Thing” – David Deejay

Pentru prima pozitie am oscilat intre piesa „Brasil” a regretatei artiste Anca Parghel in colaborare cu Fly Project si Tom Baxter si „Sexy Thing” a talentatului dj David Deejay ( foto ).

„Brasil” a fost lansata la inceputul anului 2008 si a fost inscrisa in cursa pentru Eurovision. Consideram ca merita sa se afle in fruntea clasamentului pentru ca este una dintre putinele piese romanesti care a reusit sa-si pastreze statutul de mega-hit pe pe parcursul unui an intreg.

Cea de-a doua piesa, „Sexy Thing” a fost de departe hit-ul verii. Single-ul apartine lui David Deejay, despre care pana nu demult se spunea ca nu e roman, datorita sound-ului foarte occidental adoptat in muzica. Pentru acest single, Deejay a colaborat cu Cornel Donici, cunoscut sub numele de Dony.

 

2. „Hot” – Inna

Pentru a 2-a pozitie, ne-am gandit la hitul toamnei, „Hot” a recentei aparitii in peisajul muzical romanesc, Inna. Pe numele sau real, Alexandra, artista a reusit sa se claseze intr-un timp foarte scurt pe locurile fruntase in topurile de specialitate. „Hot” este o melodie gandita de cei de la Play&Win si adaptata pentru club, un sound care a infierbantat simturile adevaratilor viberi.

 

3. „Save Me” – Morandi&Helena

Pe locul al-3-lea i-am clasat pe Morandi&Helena cu al lor hit, „Save Me”. Single-ul a fost extras de pe albumul „N3xt” si a fost compus de Marius Moga si Randi. Vocile feminine apartin Elenei Morosanu (cunoscuta sub numele de Helene de la concursul MyBand) si Alexandrei Ungureanu.

 

4. „Maleya” -Chicanos

„Maleya” a celor de la Chicanos ar trebui sa se claseze, dupa noi, pe pozitia a 4-a. Piesa, o combinatie de reggaeton si atmosfera de club, s-a bucurat de un mare succes pana acum, beneficiind de 6 remix-uri facute de mai multi DJ-i romani.

 

5. „ Stay With Me ” – Akcent

Pe locul 5 i-am pozitionat pe cei de la Akcent cu piesa „Stay with me”. Desi, la prima auditie nu pare cine stie ce, melodia a fost foarte apreciata de public. Momentan, este pe primul loc in topul RT 100.

 

6. „Un lucru sa-mi dai” –Andra

Pe locul 6 am clasat-o pe Andra cu melodia „Un lucru sa-mi dai”. Piesa este cel de-al doilea single promovat de pe albumul " Dragostea ramane " lansat in primavara lui 2008. Noul look, mai extravagant si mai indraznet a adus prospetime stilului muzical adoptat de Andra si a facut din „Un lucru sa-mi dai” un adevarat hit pe 2008.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea