Muzica

#rock #alte-genuri #gypsy #punk #etno #cronica #concerte #emir kusturica #no smoking orchestra #bucuresti #sala palatului #10 decembrie 2008

Emir Kusturica la Bucuresti - chef cu Batman si pilaf sarbesc


Un violonist psihopat. Un om liliac. Un acordeonist marinar. Cea mai batrana sectie ritmica din istoria rock-ului. Cam asa arata echipa de soc pe care a aliniat-o Emir Kusturica pe 10 decembrie 2008 la Sala Palatului.

Dupa ce spectatorii s-au incalzit pe ritmurile moldovenilor de la Zdob si Zdub, desertul cel mare si consistent a fost gasca de sarbi Emir Kusturica & No Smoking Orchestra.

Fara indoiala atractia serii a fost "jocul de glezne" formidabil al vocalului Nenad Jankovic. Ignorand parca faptul ca se afla in fata a peste 3000 de spectatori, solistul a facut cam ceea ce i-a trecut prin cap.

Dupa zecile de ture de scena, front man-ul a tarat dupa el un trombonist, cu care a pornit intr-o incredibila expeditie printre sirurile de scaune din Sala Palatului, facand o baie de multime care l-ar face invidios pana si pe Traian Basescu.

Socializarea nu s-a oprit aici. In doi timpi si trei miscari, Jankovic a selectat din public cateva domnisoare pe care le-a si urcat pe scena. Nu a contat ca lumea nu prea stia pasii de dans. Au improvizat din mers si le-a iesit.

Solistul a venit cu temele facute de-acasa si, cand a fost nevoie, a multumit publicului si a prezentat titlurile pieselor direct in limba romana.

Was Romeo Really A Jerk? Inca nu am aflat daca da sau ba. Insa cert este ca la acest cantec a mai aparut pe scena o fata simpatica. Fermecati de nurii domnisoarei, toti muzicienii s-au strans roata in jurul ei si i-au cantat in genunchi.

Show-ul cu iz de nunta balcanica cu serioase influente gypsy, punk, rock a prins tare bine la public. Si pentru ca tot pomeneam de sonoritati rock, spectatorii au ramas cu gura cascata cand li s-au servit cateva acorduri din “Shine On You Crazy Diamond” si “Smoke On The Water”, doua piese clasice din repertoriul Pink Floyd si Deep Purple .

Circul nu s-a oprit aici. Am invatat ca se poate canta la vioara si la chitara din orice pozitie: cu spatele, din genunchi sau folosind un arcus de aproape 2 metri sustinut de spectatori. Nu au lipsit nici injuraturile. Pret de cateva minute, Nenad Jankovic si-a reglat conturile cu MTV-ul. Nu in romana, nici in sarba, ci in engleza: “Fuck you MTV!”.

S-a cantat cu chef mai bine de 90 de minute. Show-ul s-a incheiat in incheiat in stil, mare. Stingerea s-a dat cu“Bubamara”, tema principala a filmului “Pisica alba, pisica neagra” si poate cea mai populara creatie Emir Kusturica & No Smoking Orchestra .

Setlist :

Sas Jekh Len / Unza Unza Time / Life is a miracle / Upside down / Meine Stadt / MTV / Pitbull Terrier / Was Romeo really a jerk? / Devil in the business class / Evergreen / Vasja / Wanted Man / Bubamara.

Galerie foto concert Emir Kusturica & No Smoking Orchestra la Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea