Muzica

#placebo #concert #21 iunie #romexpo

Efectul Placebo testat pe 7000 de fani

Duminica seara (21 iunie), trupa Placebo a incins timp de aproape doua ore scena amplasata in cadrul Romexpo. Dupa vreo ora si ceva de stat in soare, pentru ca nu prea aveai unde sa te adapostesti la umbra, au aparut pe scena patru australieni de la Expatriate , o trupa cu un repertoriu indie si rock alternativ , care a incalzit publicul pentru Placebo.

concert placeboExpatriate au fost bine primiti de public, chiar daca nimeni nu parea sa cunoasca vreuna din melodiile trupei. Australienii si-au incheiat concertul in jurul orei 9 si dupa alte 20-30 de minute de asteptare, timp in care pe scena se faceau ultimele teste de sunet, Placebo si-au facut aparitia pentru a doua oara la Bucuresti (prima data ne-au vizitat in 2006) si au salutat publicul cu un riff de chitara care i-a anesteziat cateva secunde pe cei din apropierea difuzoarelor. Cum ma plasasem nu tocmai strategic in apropierea unui difuzor, am avut impresia ca am fost lovita de tren si ca mi-am pierdut cel putin un plaman, asa ca am facut cativa pasi mai in spate.

Placebo au deschis concertul cu prima melodie de pe cel mai nou album al trupei, battle for the sun (lansat pe 8 iunie 2009 ), “Kitty Litter”, si imediat au trecut la “Ashtray Heart” spre incantarea fanilor care il acompaniau cu mainile in aer pe vocalul Brian Molko.

placeboLa melodiile “Battle for the Sun” (cea care da titlul albumului), “For What It’s Worth” sau “Speak in Tongues” (melodia preferata a lui Brian Molko) publicul a explodat, cantand si mai tare alaturi de Placebo care si-au salutat fanii cu “brothers and sisters of Romania”.

Din concert nu au lipsit nici melodii de pe albume mai vechi si foarte cunoscute, precum “Every Me and Every You”, “Black-Eyed”, “Meds”, “Special Needs”, prilej pentru fani sa-si dezlantuie din nou corzile vocale.

Inainte de “Happy You’re Gone”, Brian Molko si-a aprins o tigara si s-a declarat placut surprins sa constate ca se afla intr-o tara in care se poate fuma pe scena. Solistul nu a pierdut ocazia de a critica sistemul britanic din ce in ce mai restrictiv in privinta fumatului. In timpul melodiei “Come Undone”, o fana, cucerita probabil de atmosfera incendiara, si-a aruncat sutienul pe scena, sperand, ma gandesc, ca-l va nimeri pe Molko. Ghinion insa, artistul are reflexe bune.

placeboPe ritmurile de inceput ale melodiei “Special K”, Brian a prezentat trupa in noua formula: Fiona Brice (vioara, clape, backing vocals ), californianul super-energic de 22 de ani - Steve Forrest (tobe, backing vocals), croatul Nick Gavrilovich (clape, backing vocals), Stefan Olsdal (bass, chitara, backing vocals) si, bineinteles, Brian Molko prezentat de Stefan cu apelativul Drama Queen.

Spre ora 22.30, Placebo pareau ca-si iau “la revedere” cu “Song to Say Godbye”, dar aplauzele si caldura celor aproximativ 7000 de fani prezenti i-au facut sa revina pe scena pentru alte doua bis-uri in timpul carora s-au auzit “Infrared”, “The Bitter End” si “Taste in Men” – song-ul care a incheiat un concertul.

Placebo au parut ca se simt foarte bine pe scena la Bucuresti, asa ca s-ar putea sa nu se lase prea mult asteptati de fanii romani.

Foto : Cosmin Bumbut

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea