Muzica

#george michael #rod stewart #gorillaz #red hot chili peppers #a-ha #desene animate #animatie #videoclipuri #rock #alte-genuri #pop

Desene animate in videoclipuri (I)

Imi place muzica si chiar daca am depasit de ceva vreme perioada copilariei imi plac si desenele animate.
 
Intamplator, navigand pe Internet am (re)descoperit videoclipurile care folosesc animatie si care m-au fascinat de-a lungul anilor. Iata mai jos cateva dintre cele mai reusite clipuri animate.

- "Take On Me"

“Take On Me” este primul videoclip muzical animat care mi-a venit in minte. Desi clipul dateaza din 1985, in Romania a rulat in mod  oficial de-abia dupa Revolutie. In mod neoficial, el putea fi vazut si pe timpul lui Ceausescu. Trebuia “doar” sa ai norocul sa dai peste cineva care are videoplayer si casete video inregistrate cu clipuri care rulau bine mersi pe MTV. 
 
Clipul este o poveste facuta din benzi desenate animate peste care se insereaza personaje umane reale. , vocalul trupei  si ajungem in anul 2001 cand pe piata muzicala a aparut grupul Gorrillaz, al carui a facut inconjurul lumii gratie single-ului si clipului“Clint Eastwood”

Este un clip 100% animat pe care nu ai cum sa-l uiti prea usor. Vina o poarta figurile animate amuzante ale formatiei (in special cea a vocalului care are o coafura extrem de ciufulita si o dantura vaduvita de doi dinti din fata). De alftel, insusi proiectul  Blur.

 
George Michael – "Shoot The Dog"
 
Un an mai tarziu aparea single-ul “Shoot The Dog” al lui George Michael. Artistul de origine greaca s-a gandit ca nu ar fi rau sa ia peste picior relatiile de pace si prietenie dintre SUA si Marea Britanie in contextul razboiului din Irak.Tony Blair, premierul de atunci al Marii Britanii este intruchipat de simpaticul catel animat care isi urmeaza pretutindeni stapanul, nimeni altul decatGeorge W. Bush, fostul presedinte al Statelor Unite.
 
 
Rod Stewart - "Motown song"

Cu clipul “Motown Song” m-am familiarizat gratie preluarilor cu care ne obisnuia TVR dupa Revolutie. In conditiile in care timp de ani buni comunistii au interzis muzica “din afara”, dupa ’89 s-a produs minunea si setea de muzica straina ne-a fost potolita cu videoclipurile de pe celebrul post american Super Channel.

Dar sa revenim la clipul“Motown Song” si povestea lui. Este un clip vesel in care Rod Stewart canta si danseaza cu vecinii sai de cartier, toti metamorfozati in personaje animate. Pe langa vecini, domnnul Stewart invita in clip si cateva vedete: MadonnaSinead O’Connor, Vanilla Ice, Michael Jackson, artisti care erau la mare pret la inceputul anilor ’90.
 

Red Hot Chili Peppers - " Californication "

Videoclipul piesei“Californication” a fost lansat deRed Hot Chili Peppers in 2000. Spre deosebire de clipurile de mai sus, animatia imbraca forma unui joc 3D pentru PC. Fiecare dintre membrii trupei este personaj in acest joc si trece printr-o serie de aventuri. Ideea este interesanta, iar pasionatii de jocuri video pot gasi in acest clip similitudini cu jocuri precumTomb Raider,Grand Theft Auto sauResident Evil.


 
Citeste continuarea articolului aici 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea