Muzica

#Festivalului International de Film NexT #next #filme #cinema in aer liber

Cinema in aer liber in cadrul Festivalului International de Film NexT

Cinefilii sunt asteptati la picnic in iarba verde si cinema sub clar de luna in gradini, parcuri, pajisti si alte spatii neconventionale din orasele lor sa urmareasca filmele favorite, in cadrul Festivalului International de Film NexT.

Festivalul va avea loc in perioada 30 iulie-23 august. In tot acest timp, Caravana Filmelor NexT va cutreiera tara in lung si-n lat si va poposi in 10 orase importante ale tarii. Acestia doresc sa impresioneze publicul cu 24 de filme scurte.

Anul acesta, Caravana va poposi la: Piatra Neamt (30-31 iulie, strandul Tineretului), Iasi (2-3 august, Palas Parc), Vatra Dornei (5-6 august, Parcul Municipal), Cluj-Napoca (8-9 august, Iulius Parc), Brasov (11 -12 august, Aleea de sub Tampa), Sfantu Gheorghe (13-14 august, Parcul Elisabeta), Sinaia (15-16 august, Parcul Dimitrie Ghica), Timisoara (17-18 august, Parcul Muzeul Banatului), Arad (19-20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22-23 august, Parcul Cetatii Oradea) si propune in meniul ei cinematografic cele mai bune scurtmetraje ale ultimilor ani.

Productiile, romanesti si internationale, sunt reunite in patru programe tematice speciale: NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, Best of NexT si NexT Out in Space. Intrarea este libera!

Programul NexT Romanian Shorts aduce in fata spectatorilor cele mai recente productii romanesti de scurtmetraj, care au debutat in cadrul NexT, festivalul care si-a propus sa descopere voci noi si originale si alaturi de care multi cineasti romani si-au inceput cariera cinematografica. Covorul rosu se va intinde pentru Oscar’s Night, cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune. Nu va lipsi castigatorul de anul acesta, Stutterer, in regia lui Benjamin Claery.

Best of NexT inseamna un maraton cu cele mai iubite filme premiate de la NexT, iar NexT Out in Space, programul dedicat scurtmetrajelor science-fiction, demonstreaza ca un film SF nu trebuie sa fie lung ca sa fie captivant.

Cea de-a treia editie a evenimentului continua misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT in fata unui public nou, in afara Bucurestiului, in orase unde posibilitatile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor in aer liber sunt putine sau inexistente.

Sursa foto: presalibera.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea