Muzica

#muzica #vedete #job #oldies #disco #alte-genuri #rock #pop

Cat trebuie sa muncesti ca sa ajungi un star?

Este cunoscut faptul ca pentru a ajunge departe trebuie sa pornesti de jos. Si este la fel de sigur ca vedetele de pe harta muzicala internationala nu fac exceptie de la regula. Ce? Te gandesti ca Madonna s-a nascut direct pe covorul rosu in vizorul blitz-urilor neastamparate?

Cochetezi cu ideea ca Justin Timberlake a iesit din intunericul maternal in miscari de break-dance? Pai daca spre calea asta te indrepti, fa un mic popas si hai sa aprofundam totusi putin lucrurile. Incepem cu o intrebare simpla: Cu ce s-au ocupat vedetele pana sa traga in piept aerul dulceag al celebritatii?

Sting, colector de taxe si sofer de autobuz

Sa-l luam, de exemplu, pe Sting. Cunoscut sub numele de „civil” Gordon Summer, Sting a fost in anii tineretii sale colector de taxe. Insusi artistul a recunoscut cu mana pe inima ca a avut o meserie „distrugatoare de suflete”, aceea de colector de taxe in Manchester, Marea Britanie. Si ca tacamul sa fie complet si aria profesionala sa fie pe de-a intregul satisfacuta, artistul a mai cochetat si cu postul de sofer de autobuz si cu cel de constructor, asta inainte de a fi profesor.

 

Jack White a reconditionat mobila

Ca sa mai largim putin spectrul de actiune, hai sa ne indreptam spre un taram mai artistic. Acela de reconditionari mobila. Cine a fost fericitul ocupant al postului? Nimeni altul decat Jack White, actualul frontman de la White Stripes si Raconteurs. Se pare ca artistul a avut un simt antreprenorial mai accentuat si si-a construit propria afacere de reconditionare a mobilei. Spiritul sau filantropic asezonat cu firmituri de ecologism i-a inspirat si sloganul care suna cam asa „Mobila dumneavoastra nu este moarta”.

Kelly Clarkson, vanzatoare de Red Bull

Ca sa mai incingem putin atmosfera, ce ziceti de un promoter de bauturi energizante? Suna bine nu? Si daca o mai asociem si pe Kelly Clarkson cu acest job, deja atmosfera atinge cote maxime. Se pare ca cea care a castigat „American Idol” umbla din bar in bar prin Texas, vanzand Red Bull. Pe langa acest post revigorant, Kelly a mai aprofundat si rolul de ospatarita si pe cel de agent comercial . Cu totii trebuie sa pornim de undeva, nu? Si se pare ca sloganul „Red Bull iti da aripi!” a pornit de la un adevar indubitabil!

 

Elvis Presley, sofer pe tir

Sa ne intoarcem putin pe soselele celebritatii si sa-l urmarim pe Elvis Presley cum manuieste cu dibacie un tir. Si asta pentru ca se pare ca dupa terminarea liceului, viitorul „Rege al rock`n roll-ului” a condus un camion pentru compania Crown Electric Company din Memphis. In plus, micul Elvis lua noaptea lectii pentru a deveni electrician.

Madonna a vandut gogosi

Si ca tot pomeneam la inceput de Madonna sa ne intoarcem si la ea si sa deslusim misterul. Ce a fost Madonna inainte de a fi Madonna? Ce ziceti de vanzatoare la gogoserie? Si concediata pe deasupra pentru comportament ostil fata de un client: un veritabil sirop turnat in capul binevoitor al bietului amator de gogosi. Vulcanica ca intotdeauna, se pare ca Madonna nu se dezminte niciodata.

 

Pink, vanzatoare la McDonald`s

Sa ramanem putin in aria culinara si sa amintim cativa dintre vanzatorii celebri ai McDonald`s-ului. Printre acestia le gasim pe Macy Gray (diva R&B a si aparut in 2005 intr-o reclama pentru uriasul lant de fast-food-uri), Pink, Faith Hill si Shania Twain.

James Brown si Johnny Cash culegeau bumbac

Acum ca te-ai acomodat putin cu tematica propusa, hai sa marim pulsul actiunii. Dintre posturile cele mai neobisnuite sa ne oprim asupra aceluia de aranjator bile de biliard intr-un bar, post ocupat cu mandrie de James Brown care a fost, de asemenea, si lustruitor de pantofi, spalator de masini si culegator de bumbac.

Ca tot veni vorba de bumbac, cu ce crezi ca s-a ocupat Johnny Cash? Daca ai fii atent la versurile piesei sale, „I Never Picked Cotton”, ai crede ca legendarul cantaret country nici nu s-a atins vreodata de acest umil material textil. Adevarul este insa altul, unul crud, ce-i drept. Se pare ca atat Johnny Cash, cat si parintii sai au lucrat o perioada de timp drept culegatori de bumbac pe o plantatie din nordul Arkansas-ului.

 

Rod Stewart, gropar si fotbalist

Tot in categoria „Cele mai dubioase posturi” s-a inscris si Rod Stewart care, dupa ce a jucat o vreme fotbal, si-a ucis visurile, preferand sa ingrijeasca de „morti” in postura de gropar la cimitirul Highgate din Londra.

Snoop Dogg, ambalator si traficant de droguri

Se pare ca rapperul Snoop Dogg a fost ambalator intr-un supermarket din Long Beach, California, unde punea cumparaturile clientilor in punga. Dar, a nu se intelege gresit. Un bad boy veritabil ramane la fel de suparat ca intotdeauna. In timp ce ambala pungi pentru cumparatorii constiinciosi, Snoop Dog se ocupa putin si de traficul cu droguri. Se pare ca lupul isi schimba parul, dar naravul ba sau mai bine zis Snoop Dog isi schimba dread-urile, dar naravul niciodata.



Gwen Stefani, femeie de serviciu

Simpatica Gwen Stefani a pornit si ea pe calea de jos spre celebritate. Excentrica artista a ocupat pentru o perioada de timp postul de femeie de serviciu intr-un restaurant din Fullerton, California.

David Lee Roth , infirmier

In schimb, David Lee Roth, fostul vocal de la Van Halen, a pornit pe drumul faimei ca infirmier intr-un spital. Fiind foarte atasat de munca lui, David s-a intors de curand la prima sa iubire, in 2004 urmand o serie de cursuri pentru a deveni paramedic.

Jonathan Davis a imbalsamat mortii

In aceeasi arie a sanatatii se claseaza si Jonathan Davis, dar de partea cealalta a baricadei. Frontman-ul de la Korn a lucrat o vreme ca imbalsamtor la o casa mortura din Shafter, California, dupa ce a studiat in prealabil anatomia.

Chubby Cheker jumulea gaini

Daca s-ar face un top al posturilor cu care nu ai vrea sa dai nas in nas nici de-ar trebui sa vinzi seminte in colt de strada, Chubby Checker s-ar afla pe primul loc. Acesta s-a indeletnicit cu jumulirea gainilor. Legenda rock`n`roll le jumulea cu tot cu fulgi pe saracele pasari de la o ferma de gaini din Philadelphia. De aici i s-a si dat porecla de „Chubby” (Indesatul).

Bon Jovi vindea canabis

Schimband putin registrul trebuie sa-l amintim si pe Jon Bon Jovi ce a recunoscut ca in adolescenta a fost traficant de droguri, mai precis de canabis. Se pare insa ca pustiul rebel s-a cumintit si a preferat sa-si exprime viziunea libera si ilicita prin interemediul versurilor si atat.


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea