Muzica

#rock #5 cd-uri #death magnetic #album #metallica #concurs

Castiga 5 CD-uri cu noul album Metallica


”, noul album al grupului Metallica.

“ Death Magnetic ” este primul material discografic in noua formula care il include pe basistul Robert Trujillo, si deasemenea, primul ce il are ca producator pe Rick Rubin. “Death Magnetic” marcheaza un alt moment important pentru formatie – este pentru intaia data cand toti membrii trupei au contribuit la fiecare cantec de pe album.

Metallica au explicat ca numele albumului a fost ales special, ca un tribut pentru cei din bransa care au trecut in nefiinta in ultimii ani – “martirii muzicii rock and roll”. Noul a avut lansarea internationala pe 12 septembrie, cu exceptia Statelor Unite, unde a aparut o zi mai tarziu.

Metallica s-a format pe 28 octombrie 1981. Prima formula a trupei ii alinia la start pe James Hetfield , Ron McGowney, Dave Mustaine, Lars Ulrich. Nemaisuportand conflictele dintre James si Dave Mustane McGovney decise sa paraseasca trupa. Cautand alt basist, Metallica l-a intalnit pe Cliff Burton care a acceptat sa intre in formatie.

O alta schimbare de componenta l-a vizat pe Dave Mustaine, care a fost dat afara din formatie din cauza consumului de alcool. Locul sau a fost luat de chitaristul Kirk Hammett.

In nou componenta trupa lanseaza 3 albume: “Kill’em all”, “Ride the lighting” si “ Master of Puppets ”. Pe 27 septembrie 1986, trupa primeste o lovitura grava, basistul Cliff Burton moare intr-un accident de masina ..Trupa ii gaseste rapid un inlocuitor lui Burton, in persoana lui Jason Newsted. In anul 1988 trupa a inregistrat “And Justice For All” un material ce continea unele din cele mai complexe melodii cantate vreodata de Metallica.

Desi pe spatele albumului este trecut numele basistului Jason Newsted linia de bas se aude foarte putin pe acest album. Anul 1991 a fost anul in care Metallica a lansat cel mai popular album al lor numit chiar “Metallica” (cunoscut de fani sub numele de Black Album). De pe acest album s-au remarcat piese precum “ Enter Sandman ”, “The Unforgiven” sau “Nothing Else Matters”.

In anul 1995 formatia a inceput sa lucreze la albumul “Load”, terminat un an mai tarziu. Atat “Load” si “Reload” au fost primite cu raceala de catre fani.

In 1999 trupa concerteaza pentru prima oara in Romania, pe Stadionul National din Capitala. Doi ani mai tarziu, Jason Newsted paraseste Metallica, invocand motive personale.

In 2003 Metallica l-a gasit pe actualul basist Robert Trujillo care lucrase anterior cu Ozzy Osbourne. Metallica scoate “St. Anger”, al 8 lea album de studio, material care ajunge pe primul loc in topuri. Acesta promoveaza un sunet mai metalic, mai neprelucrat ca un raspuns la criticile fanilor. In iulie 2008, trupa a sustinut un concert la Bucuresti, concert la care au participat 24000 de fani.

Si tu poti fi unul dintre cei 5 castigatori ai unui CD cu albumul “Death Magnetic” al trupei Metallica. Tot ce trebuie sa faci este sa ai cont Acasa.ro si raspunzi la urmatoarea intrebare:

Cu ce producator a colaborat Metallica pe albumul “Death Magnetic”?

Nu ai cont pe Acasa.ro? Iti poti faci chiar acum dand click aici.

Asteptam raspunsurile voastre pana pe 23 septembrie la adresa de e-mail: concurs@acasa.ro, cu subiectul ”Concurs Metallica”. Nu uitati sa mentionati si datele voastre de contact (numele complet, adresa, telefon).In urma tragerii la sorti vor fi desemnati 5 castigatori. Castigatorii va fi anuntat atat pe site-ul Acasa.ro cat si personal prin e-mail. 

Castigatorii concursului sunt: 

 

Dina Adrian Catalin

Popa Teodora Alexandra

Vasilescu Mihai 

Luca Bogdan

Carstea Vasile

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea