Muzica

#nunta #muzica #playlist #recomandari #muzica populara #alte-genuri #electro #dance #rock #pop

Asigura-te ca ai muzica de nota 10 la nunta ta!

Rochia de mireasa este comandata, costumul de ginerica deja achizitionat, ai primit deja confirmarile pentru lista de invitati. Dupa cum ti-ai dat seama, vorbim despre nunta, una dintre etapele vietii prin care majoritatea oamenilor trec. 

Una din problemele cu care multi dintre voi se confrunta este cea legata de programul muzical al serii. Pe langa bautura si mancare, muzica este al treilea aspect pe care nu trebuie sa-l trecem cu vederea.

De multe ori s-a intamplat sa mergem la diverse nunti si desi meniul a fost ireprosabil, muzica a lasat de dorit (in cazurile mai fericite) sau a fost un dezastru. Daca vrei sa te asiguri ca invitatii tai nu vor carcoti dupa nunta in ceea ce priveste DJ-ul, felul in care a mixat, playlistul serii etc, trebuie sa iei masuri de precautie din timp.

Vom lua in calcul varianta in care de fundalul muzical al petrecerii se va ocupa un DJ. De problema DJ-ului se intampla sa ne izbim inca de la “arvunirea” localului. Multe restaurante vin cu servicii complete: salon, mancare, sonorizare, lumini plus DJ.

Daca la prima vedere majoritatea serviciilor sunt ok si nimic nu pare la nelalocul lui, iti recomandam sa nu fi 100% sigur ca si DJ-ul este la fel de bun (evident pana la proba contrarie). 

Daca ai deja un DJ ales care mixeaza exact cum iti place, incearca sa porti o discutie cu patronii localului si sa aflii daca se poate renunta la DJ-ul lor in favoarea celui ales de tine. Sefii vor incerca sa te convinga ca omul lor este mare si tare, ca stie muzica, ca este sufletul petrecerii etc.

Fii Toma necredinciosul pana la capat si rupe-ti cateva ore din timpul tau liber pentru a asista la o nunta in care mixeaza DJ-ul restaurantului. Daca nu-ti place felul in care asigura partea muzicala a nuntii respective, mai incearca sa negociezi cu sefii localului inlocuirea DJ-ului. Daca nici asa nu reusesti sa o scoti la capat, cu parere de rau iti spun ca trebuie sa incerci sa-ti alegi un alt local, cu patroni ceva mai deschisi la solicitarile tale.
 

Cum iti dai seama ca cel care se ocupa de muzica este omul potrivit pentru nunta ta:

-Un DJ adevarat este unul care vine bine pregatit: cu mixer, statie, CD-playere, boxe etc.
-Omul de la butoane asigura un playlist diversificat ce contine cat mai multe genuri muzicale , bine mixate.
- Incearca sa stai de vorba cu DJ-ul pe diverse teme muzicale pentru a-ti forma o parere despre cultura sa in materie de muzica. Atentie! Nu se poate numi DJ, daca bagajul de cunostinte muzicale se limiteaza la 40-50 de piese (3 hore, 4 R&B-uri, 3 hora, 2 rock’n’roll-uri etc). 
-DJ-ul are microfon de buna calitate (nu din acelea mici, confectionate din plastic ieftin) si stie sa-l manuiasca cum trebuie (interactioneaza cu nuntasii, face dedicatii etc)
-Asigura fundalul sonor adecvat pentru momentele cheie ale nuntii (sosirea invitatilor, dansul miresei , servirea mancarii, furatul miresei, sosirea tortului etc)
- Stie sa ghiceasca felul de oameni care au venit la nunta si implicit cam ce genuri de piese asigura ringul de dans plin.
 
 
Greseli pe care nu trebuie sa le faca  un DJ:

-Intre melodiile din playlist nu trebuie sa existe timp morti (secunde in care nu se aude nimic)
-Sa nu fie prompt in ceea ce priveste solicitarile care vin direct din partea nuntasilor. Spre exemplu, nea Costel are chef sa asculte o Maria Ciobanu in momentul asta, cand pe ringul de dans lumea danseaza rock’n’roll. Un DJ experimentat nu tranteste ca nuca-n perete melodia respectiva, ci incearca sa o alipeasca cu alte melodii care sunt cam pe aceeasi felie muzicala.
- Sa nu repete melodii in cadrul aceleiasi nunti, cu o singura exceptie (doar daca mirele sau mireasa ii cer asta)
- Sa nu intrerupa o melodie dupa primele secunde pentru a o schimba cu alta.
- Un DJ cu adevarat profesionist pune muzica de pe CD-uri, nu de pe calculator.

Sfaturi legate de playlistul nuntii:

-Nu lasa la voia intamplarii programul muzical al petrecerii. S-ar putea sa descoperi cu amaraciune in seara nuntii ca DJ-ul a luat-o pe aratura si preferintele sale muzicale nu au darul sa-i aduca pe oameni pe ringul de dans.
-Stabileste inca de la inceput ce fel de nunta vrei sa ai: generalista (playlist ce cuprinde cate un pic din fiecare gen muzical ) sau tematica (predomina un anumit gen muzical: manele, muzica de club , muzica populara, oldies but goldies etc)
-Discuta din timp cu partenerul (a) tau (a) si puneti-va de acord asupra unui set de melodii care nu trebuie sa lipseasca de la nunta voastra. Puteti alege absolut tot: incepand de la valsul miresei si terminand cu melodia pentru tort. Cu lista in mana te duci direct la DJ si te asiguri ca el va rula melodiile respective in seara nuntii voastre;
-Odata cu plasarea invitatiei de nunta, incearca sa afli cam ce melodii asculta cei care vor participa la petrecere. In felul asta iti va fi mult mai usor sa alcatuiesti in linii mari lista pe care o vei inmana DJ-ului.
-Nu abuza de slow-uri, altfel risti sa te trezesti ca unii dintre invitati se plictisesc, se uita pe pereti sau, mai rau, dau semne ca le este somn. 5-6 piese slow in playlist sunt suficiente.
-Sa evitam melodiile rock. In general, riff-urile de chitara nu prea sunt inghitite de nuntasi. Totusi, daca insisti ca la nunta ta sa fie si rock, atunci include melodiile mai spre dimineata, cand deja viteza de reactie a invitatilor a avut de suferit din cauza spritului.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea