Muzica

#armenia #eurovision #eurovision 2012 #retragere eurovision

Armenia s-a retras din competitia Eurovision 2012

Miercuri, 7 martie, Armenia a anuntat ca nu va participa la editia din acest an a concursului Eurovision, care va fi gazduit in luna mai in Azerbaidjan .

"Armenia a luat decizia de a refuza sa participe la editia din 2012 a concursului Eurovision de la Baku", a declarat directorul general al televiziunii publice din Armenia, Gaguik Bourtian.

Decizia Armeniei are la baza o serie de considerente politice, fiind stiut faptul ca de cativa ani Armenia si Azerbaidjanul isi disputa controlul asupra provinciei Nagorno- Karabah.

"Desi autoritatile azere au oferit garantii de securitate tuturor tarilor participante, in urma cu cateva zile, presedintele Azerbaidjanului a facut o exceptie pentru unul din aceste state, declarand ca inamicul numarul unu pentru Azerbaidjan sunt armenii din lumea intreaga.

Nu exista nicio logica sa trimiti un participant intr -o tara in care va fi primit ca un inamic", se precizeaza intr-un comunicat de presa oferit de televiziunea

Foto: nadiadarie.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea