Muzica

#regele pop #deces #pop #muzica #michael jackson

Adevarat sau fals: mituri cu Michael Jackson pe Internet

Despre Michael s-au spus multe. Si acum ca a murit, gurile rele isi fac si mai mult auzita vocea, mai ales ca este vorba despre Regele Pop, megastarul, geniul muzical si totodata excentricul in viata de zi cu zi, ciudatul care a impanzit ani de-a randul tabloidele cu stiri dintre cele mai natrusnice si neverosimile.

Si ca tot a venit vorba de stiri si informatii ce cutreiera nestingherite in mediul online, m-am gandit ca este cazul sa scormonim putin mai mult prin hardurile obosite ale PC-urilor chinuite de mintile neobosite ale internautilor avizi dupa inedit si sa vedem cu ce gogosi se mai hranesc neuronii intinsi la uscat pe wireless in disecarea lui Wacko Jacko.


1.  Michael Jackson dormea intr-un sicriu de sticla

Mult timp, prin presa de scandal a circulat zvonul conform caruia Michael Jackson, macinat de un sir lung de operatii estetice doarme intr-un sicriu de sticla pentru a se pastra intr-un spatiu cat mai steril propice starii sale de sanatate. Zvonul s-a dovedit a fi  neadavarat si nici macar partial verosimil. Se pare ca artistul ar fi folosit un astfel de aparat in 1984, cand in urma unui accident in timpul unei reclame la Pepsi, scalpul sau a fost cuprins de flacari si s-a ales cu arsuri de gradul 2 si 3 pe fata si scalp.

Ulterior, pe aceeasi tema, in cotidianul Daily Mail s-a spus ca artistul planuia sa-si cumpere o camera hiperbarica cu surplus de oxigen pentru a-si prelungi viata. Lucru dezmintit de insusi Regele Pop care a precizat ca a cumparat acea camera pentru a o dona in beneficiul persoanelor cu arsuri.

Tot pe tema accidentului din 1984, site-ul newsday.com a anuntat de curand ca parul carbonizat al cantaretului la acea data va fi transformat in diamante. Colectionarul John Reznikoff, in posesia caruia s-ar afla suvitele carbonizate ale starului, colaboreaza cu o companie din Chicago – LifeGem – pentru a crea cateva diamante de laborator din parul lui Michael Jackson. Ramane de vazut daca acest zvon se va adeveri.


   
2. Regele Pop trata copiii cu alcool pana ce acestia vomitau

Un fost angajat la Neverland, pe numele sau Dwayne Swingler, a declarat pentru revista britanica People ca Michael Jackson obisnuia sa-si trateze micutii invitati cu alcool, acestia fiind lasati sa bea pana ce vomitau, desi nu aveau nici jumatate din varsta necesara pentru a consuma astfel de bauturi, potrivit legilor din S.U.A.

Nu a existat insa niciun fel de dovada care sa sustina spusele respectivului angajat si niciun fel de plangere adusa de respectivii copii sau parintii lor catre autoritati.



3.    Macaulay Culkin tutore pentru copiii lui Michael Jackson

Avand in vedere ca simpaticul star din „Singur acasa” este nasul lui Prince Michael I si Paris, atunci cand s-a pus problema cine sa aiba grija de copii dupa moartea megastarului, prin presa s-a zvonit ca Macaulay Culkin ar putea fi unul dintre posibilii tutori.

Luand in considerare insa marimea clanulului Jackson si pleiada de rubedenii care s-au inscris pentru acest post, este cam greu de crezut ca Macaulay ar fi avut vreo sansa. Plus ca nu exista nicio stire potrivit careia acesta ar fi dorit sa fie tutore. Momentan, dupa ultimul update la lista de parinti de serviciu pentru Prince Michael I, Paris si Blanket lucrurile stau astfel: Katherin Jackson, mama artistului, a primit custodia celor trei copii si va fi ajutata sa-i creasca de fiica sa Rebbie Jackson.

Pana ieri (3 august) cand acest aspect a devenit oficial, s-a zvonit ca micutii ar fi putut fi luati in grija de Janet Jackson (sora artistului), Debbie Rowe (mama micutilor), Dr. Arnold Klein (care sustine ca este tatal adevarat al copiilor lui Jackson) si Diana Ross (prietena apropiata a lui Michael Jackson).



4.  Michael Jackson a facut operatie de schimbare de piele

Probabil trasformarea lui Michael Jackson din negru in alb a fost controversa care a rezistat cel mai mult de-a lungul timpului. Prin presa de scandal au vuit o groaza de zvonuri: de la obsesia lui Michael de a-si renega rasa si a apela la o serie de operatii pentru a scapa de acest stigmat pana la aceea ca artistul ar fi suferit de cancer de piele.

Acum dupa moartea sa, se pare ca s-a facut lumina si acest caz. Potrivit declaratiilor date de tatal artistului, Joe Jackson, Michael Jackson suferea de o boala de piele numita vitiligo. „Toata lumea incearca sa faca o mare chestie din boala lui. Multi spun ca a incercat sa fie alb. Nu este adevarat. Michael suferea de vitiligo", a punctat Joe Jackson. "Am observat aparitia bolii la o varsta timpurie. Doar o mica pata la inceput. Matusa mea avea aceeasi boala. Nu exista leac pentru asa ceva. Michael n-a incercat sa fie alb", a continuat acesta.

Michael insusi a marturisit pentru prima oara public ca sufera de o boala de piele pe care nu o poate controla in timpul celebrului interviu realizat de Oprah la ferma Neverland in 1993.

Specialistul dermatolog Debra Jaliman vine sa confirme cele spuse de tatal cantaretului, explicand ca Jackson a folosit un agent de depigmentare pe anumite parti ale corpului, pentru a avea o culoare cat de cat uniforma.

"Cand oamenii au vitiligo si sufera de o depigmentare neuniforma, folosesc adesea o crema care distruge celule pielii inchise la culoare, pielea capatand ulterior culoarea alba. Daca ne uitam la maini, acestea sunt complet albe. Or in vitiligo, nu vezi asa ceva. Incep sa ma gandesc ca folosea un agent de depigmentare", a concluzionat dermatologul.



5.    Michael Jackson se descompunea

Nici nasul artistului nu a scapat de ochii vigilenti ai presei de scandal. De-alungul timpului, nasul lui Michael a fost subiect de barfe cu duiumul pentru cei lacomi de senzational. Desi, in interviul acordat jurnalistului Martin Bashir, artistul marturisea ca a facut doar 2 operatii la nas si asta pentru ca era complexat de tatal sau care ii spunea tot timpul ca are nasul mare, ulterior s-a zvonit cum ca era vorba de vreo 13 operatii la mijloc, iar dupa moartea cantaretului numarul a urcat la 15.

De aici si pana la ideea ca fata artistului se descompune si ca el isi poate scoate linistit nasul pentru a si-l atasa din nou cand simte nevoia nu a fost decat un pas. Mai mult decat atat, s-a zvonit ca megastarul, dupa ce a murit, nu mai avea nas, ci doar o gaura de care era atasata o proteza care ar fi fost furata pe cand corpul neinsufletit al artistului se afla la morga, potrivit The Kansas City Star.

Adevarul este undeva la mijloc. Era evident faptul ca, in urma operatiilor, nasul artistului s-a micsorat si ascutit vizibil, insa de aici si pana la a cadea definitiv si irevocabil e cale lunga.



6. Michael Jackson – pedofil

O alta controversa care l-a dezechilibrat definitiv din punct de vedere emotional pe megastar a fost aceea conform careia artistul ar fi molestat copii. Totul a pornit de la acuzatiile aduse de Jordan Chandler in 1993, potrivit carora Michael l-ar fi obligat sa intretina relatii sexuale cu el.

Acum, iesit de sub tutela tatalui sau, Jordan a marturisit ca totul a fost doar o inscenare pusa la cale de tatal sau pentru a scapa de saracie. "Nu am intentionat niciodata sa-l distrug pe Michael, dar tatal meu m-a pus sa spun numai minciuni. Acum nu mai pot sa ii spun lui Michael cat regret raul pe care i l-am facut si nici nu mai pot spera ca el sa ma ierte", a fost declaratia lui Jordan Chandler, citata de smaknews.com.

Chiar si asa insa, artistul a fost profund marcat de acest eveniment si imaginea lui serios sifonata. Cu fiecare ocazie, presa a profitat de moment sa puncteze ca fiind anormale iesirile acestuia la ferma sa de la Neverland numai cu pusti carora le facea toate poftele si ii lasa sa doarma si in patul lui.

In 2003, dupa difuzarea asa-zisului documentar living with michael jackson realizat de jurnalistul britanic Martin Bashir, scandalul s-a repetat. Starul a fost din nou acuzat de molestare a unui minor de catre un alt baiat care a locuit o vreme la ferma Neverland. In 2005, Jackson a fost achitat, deoarece acuzatia baiatului nu putea fi probata cu dovezi suficiente.



7. Michael Jackson si sosiile

Atunci cand a facut anuntul revenirii sale pe scena muzicala in martie 2009, s-a zvonit ca in locul lui Michael Jackson s-ar fi aflat o sosie a acestuia. La conferinta de presa organizata special pentru anuntul concertelor din Londra, multa lume a fost de parere ca personajul iesit in fata miilor de aparate foto si camere de luat vederi nu ar fi fost Michael Jackson, ci o sosie a acestuia.

Lucrul acesta nu a putut fi dovedit, insa multi au speculat pe aceasta tema si asta pentru ca, in opinia lor, Regele Pop avea un comportament ciudat, miscari nesigure si o voce schimabata. Avand in vedere ca, nu cu mult timp in urma, megastarul a fost zarit pe strada in carucior cu rotile si cu masca chirurgicala pe fata, acest lucru ar fi posibil.

Multi apropiati ai artistului, insa, inclusiv instructorul de fitness al acestuia si doctorul sau, au negat acest zvon, confirmand ca Michael avea o stare fizica de invidiat si ca se simtea foarte bine si entuziasmat de ideea unei reveniri.



8. Michael Jackson si-a inscenat moartea

Incheiem intr-o nota mai amuzanta, daca se poate spune asa, cu o stire pe care, de altfel, multi internauti o sustin si potrivit careia Michael Jackson si-ar fi inscenat moartea si ar fi plecat demult spre locuri mai bune, cum ar fi Mexic, pentru a-si lua viata de la inceput.

Prin mediul online se mai zvonea ca artistul, care nu este tatal biologic al copiilor sai, fiind inglodat in datorii si cu puternice tendinte homosexuale si pedofile, si-a inscenat moartea pentru a putea pleca undeva departe de lumea presei si a o lua de la capat cu un muncitor cu care era de altfel intr-o relatie de ceva vreme.

Mai exista si varianta potrivit careia artistul falimentat stia ca moartea sa va fi una de rasunet mondial ce i-ar fi rotunjit venitul considerabil si i-ar fi ajutat astfel pe copiii sai si alte 3 generatii de acum incolo sa traiasca bine si s-a hotarat sa se sinucida.

Banuiesc ca nu mai are rost sa spun ca nu exista absolut nicio dovada care sa confirme sau macar sa sprijine aceste teorii. Este insa interesant de observat pana unde poate merge imaginatia omului insetata de senzational cu o personalitate de o asemenea magnitudine care a fost, atat un icon in cultura pop, cat si un fenomen mediatic ce a facut ca informatia sa explodeze si sa se imprestie haotic si fara niciun fel de logica sau scrupul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea