Muzica

#concert unplugged #byron #alexandru andries #aniversare byron

byron, 5 ani de live perfect!

Byron este una dintre cele mai interesante trupe aparute in Romania in ultimul deceniu. Desi catalogata despre o trupa de rock alternativ, byron nu s-a sfiit sa exploreze si alte teritorii muzicale: art-rock, progresiv, folk, swing, jazz, blues, ba chiar si trip-hop.



Primul concert byron a avut loc pe 1 decembrie 2006. La vremea aceea trupa activa in formula: Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), Costin Oprea ( chitara electrica ), 6fingers (clape, chitara acustica, voce), Gyergyay Szabolcs (bass) si Cristi Matesan (tobe).

In toamna anului 2007, dupa cateva luni de concerte in tara, byron debuteaza discografic cu materialul intitulat "Forbidden Drama".




Primul DVD unplugged din Romania


Inceputul lui 2008 marcheaza si primele modificari de componenta: Gyergyay Szabolcs este inlocuit de Jacob Glick. In noua formula, byron lanseaza "Acoustic Drama", primul DVD unplugged scos vreodata de o trupa romaneasca . Materialul reprezinta inregistrarea unui concert unplugged sustinut pe 3 aprilie, la Teatru 74, in cetatea medievala Targu Mures.

In toamna aceluiasi an, byron demareaza turneul national "Acoustic Drama", iar postul de basist este preluat de Vladimir Sateanu. Un an mai tarziu, trupa lanseaza un al doilea album, "A Kind of Alchemy", si da startul concursului byron - Rock Your High School, o competitie menita sa incurajeze si sa promoveze trupele de muzica in licee.



La sfarsitul lui noiembrie 2010, trupa concerteaza la mai mult de 100 de metri adancime in Salina Turda. Concertul a fost filmat HD si lansat ca DVD, sub titlul " Live Underground ". Materialul este o alta premiera pentru Romania: primul DVD filmat intr-o salina.

In ianuarie 2011 isi face debutul pe o scena de teatru in piesa "Nevestele vesele din Windsor". Muzica piesei este interpretata live de Nicu Alifantis si byron. O luna mai tarziu, apare si "Perfect", un album care contine coveruri inedite dupa piese romanesti din repertoriul unor artisti ca Timpuri Noi, Phoenix, Celelalte Cuvinte sau Ada Milea.



O altfel de aniversare


Un alt moment cheie din istoria byron se va scrie pe 30 noiembrie 2011. Byron isi sarbatoreste cei 5 ani de activitate la Atelierul de Productie din Bucuresti, incepand cu ora 21:00. Vei participa la un bal mascat, unde atat publicul, cat si membrii trupei vor aparea costumati, iar setlist-ul baietilor va consta exclusiv din piese ale altor artisti.

In plus, pe scena vor evolua cei de la Shuffled Existence, castigatorii din acest an ai concursului byron – Rock Your High School.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea