Muzica

#31 octombrie #sarbatoare #halloween #playlist #monden #muzica #alte-genuri #rock

10 piese pentru playlist-ul de Halloween


Halloween-ul bate la usa si desi nu se poate spune ca este o sarbatoare specifica romanilor, fiecare, cu mic, cu mare, se pregateste sa celebreze cum se cuvine aceasta zi infricosatoare.

Dovlecii scobiti isi etaleaza tantos strambaturile ilare, costumele de vrajitoare si varcolaci au fost scoase de la naftalina, in vreme ce maturile se odihnesc linistite langa usa din dos, asteptand seara cea mare in care isi vor lua zborul spre culmile vazduhului.

Fundalul muzical nu poate face nota discordanta. In acest fel isi aduce si el aportul la crearea acestei atmosfere de Halloween care iti da fiori pe sira spinarii si iti ingheata sangele in vene. Pana la urma ielele trebuie sa danseze si ele pe o muzica speciala, in miez de noapte, nu? Tocmai de aceea m-am gandit sa intocmesc un playlist ca la carte cu muzica pe care o poti asculta de Halloween si pe care cu siguranta nu ai dori sa o dai spre auditie prietenului tau cardiac.

Thriller - Michael Jackson

As zice ca este cel mai potrivita piesa pentru Halloween. Multe chipuri transfigurate, zombie, o fata aflata la ananghie, tipete si un beat asurzitor, toate acestea fac deliciul unei seri infricosatoare, pline de adrenalina.

 

Falling – Julee Cruise

Da, aceasta piesa as putea spune ca mi-a marcat copilaria. De fapt, m-a ajutat sa privesc fiecare seara cand incepea Twin Peaks la TV ca pe un Halloween etern.

Melodia ma urmareste chiar si acum si reuseste in continuare sa ma infioare. Daca ar fi sa o descriu intr-un singur cuvant, cel mai potrivit mi s-ar parea „nimic”, acel nimic care te copleseste si nu intelegi de ce.


Tema principala a filmului Halloween 2007 – Tyler Bates

Avand in vedere ca e coloana sonora a unui film horror, nu ar trebui sa ne uimeasca de ce piesa aceasta este chiar de groaza. Cand o ascult, am impresia ca in spatele meu se afla tot timpul cineva pregatit sa ma atace cu drujba aia a carei vajait ma asurzeste. Va dati seama ca sub nicio forma nu reusesc sa ma conving sa intorc capul. Pana la urma, ce nu vezi, nu te poate atinge. Melodia este fundalul sonor perfect atunci cand iti alergi prietenii prin casa, cu aparatul de sudura, la petrecerea de Halloween.

Welcome to my Nightmare – Alice Cooper

Titlul spune totul. Este mesajul perfect pentru o seara de Halloween. Cum iti poti atrage mai bine prietenii la o noapte de cosmar, decat prin ritmurile vrajite ale lui Alice Cooper? Poti sa faci o petrecere in pijamale dedicata acestei sarbatori. Fiecare trebuie sa povesteasca cel mai negru cosmar al sau. Evident exista si premii. Cel(a) care a avut cea mai infricosatoare aventura nocturna este recompensat un dans lasciv cu una dintre ielele vrajite de muzica lui Cooper.


This is Halloween – Marilyn Manson

Ce personaj s-ar incadra cel mai bine intr-un decor de Halloween, daca nu Marilyn Manson? Nu de alta, dar stim ca n-ar mai avea nevoie de alte artificii pentru a-si creea imaginea potrivita unei atmosfere 100% horror. Si daca ii mai dai si un microfon in mana pentru a repeta aproape obsesiv „This is Halloween”, in timp ce diverse creaturi dubioase ale noptii se misca haotic pe fundal, putem spune ca ai creat scenariul perfect.

Halloween – Helloween

Ceata, fum, dovleci impanziti printr-o padure, chitare asurzitoare si miscari convulsive pe ritmuri rock. Doar se spune ca heavy metalul este muzica diavolului, nu? Si daca e asa, atunci piesa aceasta este ideala pentru o noapte inchinata Necuratului. Si cum o poti face mai bine decat cu ajutorul acestor baieti suparati si furiosi. Totul tine de look. Ca atare, ia chitara in brate (neaparat cea electrica), da drumul tare la sonor, pune-ti o geaca de piele pe tine si lasa-ti pletele sa zburde haotic pe ritmurile venite din adancurile tenebroase ale Intunericului.

Halloween II – Misfits

Ideea este cam aceeasi ca la Halloween-ul celor de la Helloween. Ritm nebun, nervi descarcati si imprastiati in vazduh, un dezmat al simturilor negre ce salasluiesc in orice admirator care se respecta al acestei sarbatori. In acest fel as putea descrie melodia celor de la Misfits.


Lux Occulta - Kronos Quartet

Aceasta piesa de pe coloana sonora a filmului „Requiem for a dream” se potriveste perfect cu ziua de 31 octombrie si are darul de a-ti induce starea necesara pentru astfel de eveniment. Care ar fi aceasta stare? E simplu. Gandeste-te doar ca esti pe un coridor care nu se mai termina, fugi, te impiedici, cazi , te ridici si o iei de la capat la nesfarsit. Cauti ceva si nu stii ce, ai o stare de angoasa pe care nu ti-o poti explica si ti-e frica, dar nu stii de ce.

Este adevarat, suna cam deprimant, dar m-am gandit ca nici ideea de baza a Halloween-ului nu se rezuma totusi la floricele si inimioare. Asa ca, inainte sa te hotaresti, gandeste-te bine daca doresti sa folosesti recviemul lui Mansell ("Lux Occulta") pentru o noapte dedicata Halloween-ului.

 

Tema principala a filmului „Vertigo” – Bernard Herrmann

Este o piesa clasica, specifica filmelor horror semnate Hitchcock. Tensiune, mister si imprevizibil, despre asta e vorba in ritmurile acestei melodii. Este perfecta pentru o seara de Halloween intre prieteni, in care se spun povesti de groaza la lumina unei lanterne.


Tema principala a filmului „The Corpse Bride ”– Danny Elfmann

Am lasat la final o piesa mai soft pentru cei slabi de inger. Daca nu vezi totusi Halloween-ul ca pe o activitate ce-ti da cosmaruri, atunci ai putea sa alegi pentru playlist-ul tau, coloana sonora de la filmul animat „The Corpse Bride”. Ia-o mai bine ca pe o viziune mai romantioasa a Halloween-ului, un Halloween petrecut alaturi de cei dragi, cu care imparti mere coapte imbracate in zahar si placinte aburinde cu dovleac.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea