De prin lume adunate

#vintage #magazin #haine #accesorii

Magazine de haine "altfel"

Crezi ca in Bucuresti nu poti gasi si altfel de haine? Ei bine, ne trebuie doar o zi ca sa strabatem stradutele din centru si vom gasi comori vestimentare, pana atunci inaccesibile. Magazine micute si cochete ne vor face sa ne simtim mai bine, pentru ca le-am descoperit si pentru ca vom gasi in ele si altceva decat produsele standard.

Haine retro de la Catwork

Magazinul Catwork din zona Universitatii este unul dintre magazinele altfel. Este un loc cald unde te simti bine si de unde iti poti cumpara lucruri frumoase. Catwork combina designul retro cu cel modern si foloseste exclusiv materialele naturale, precum in si bumbac. In magazin vei gasi pantaloni, fuste, rochite, bluze si plovere realizate manual. Preturile nu sunt exagerate, in jur de 40 de lei tricourile, 75 de lei rochitele sau 50 de lei fustele.

Pe langa haine, in magazin vei gasi si bijuterii si gentute handmade. Preturile cerceilor incep de la 15 lei iar al gentutelor de la 55 de lei.

In Bucuresti, magazinul se afla pe strada Sperantei la 2 minute de mers din Piata Rosetti, iar programul este de luni pana vineri intre 11-20 si sambata intre 11-18. Daca ajungeti si in Brasov, magazinul poate fi gasit pe strada Diaconu Coressi nr 2, la cateva minute de Piata Sfatului.

Outwear si in Bucuresti

Dupa ce a cucerit orasele din vestul Romaniei, precum Cluj, Timisoara sau Sibiu, Outwear vine si in Bucuresti. Outwear aduce pentru prima oara in Romania mai multe brand-uri importante din Danemarca. Primul lucru care impresioneaza la acest magazin este dimensiunea acestuia, foarte generoasa. Magazinul Outwear se adreseaza atat barbatilor cat si femeilor. Aici vei gasi haine pentru toate gusturile si stilurile, de la sport, casual si pana la glam si retro si un numar impresionant de modele.

Preturile sunt cuprinse intre 80 de lei pentru tricouri, 100 de lei pentru pulovare, 180 de lei pentru jeansi si in jur de 200 de lei pentru incaltaminte.

Magazinul este situat pe Bulevardul Decebal numarul 14, in zona pietei Alba Iulia si este deschis de luni pana sambata intre orele 10 – 23.

Shake it, baby!

este cel mai vechi magazin de haine din Bucuresti care promoveaza si altfel de haine decat cele intalnite pe la toate colturile. Inca de la aparitie, magazinul s-a impus in randul tinerilor dornici de ceva nou in garderoba lor.

Hainele si accesoriile pe care le gasiti aici sunt produse manual in tari precum India, Afganistan si Indonezia. In magazin nu veti gasi doua piese vestimentare care sa semene una cu cealalta. Cele mai multe dintre hainele de aici sunt unicat. Asadar, ar trebui sa fiti pe faza cand este ceva nou si care va place.

Preturile se incadreaza intre 30 – 40 de lei pentru genti, tricourile intre 35-75 lei, fustele intre 100-150 de lei si pantalonii intre 75-100 de lei din India, . La Hippie Hippie Shake veti gasi si diverse accesorii facute manual. De la cercei, coliere multicolore si pana la curele, toate va vor ademeni de pe rafturi.

Hippie Hippie Shake are doua magazine. Unul pe strada Tache Ionescu, in apropiere de piata Amzei si inca unul pe Calea Victoriei, in gangul de langa Green Hours. Ambele sunt deschise in intervalul 10-19.

Lux si rafinament

“La Clara” este un magazin rafinat in care luxul si bunul gust sunt la ele acasa. Magazinul te fascineaza din momentul in care vei pasi in el. Este special creat fentru femeile rafinate si sofisticate Aici vei gasi haine, incaltaminte, bijuterii, accesorii si decoratiuni pentru casa si chiar jucarii.

Deschis in 2006, magazinul este un loc de vis atunci cand esti in cautarea cadoului perfect pentru cineva drag. De la aranjamentul magazinului, produsele alese, cafeaua servita si pana la muzica pe care o auzi in surdina si felul in care cadourile vor fi impachetate, totul este facut cu cea mai mare atentie asupra detaliilor.

La Clara vei gasi haine aduse din Franta. Acestea sunt facute din materiale naturale, iar broderiile sunt cusute manual. Bluzele si camasile au preturi intre 300 si 1200 de lei. Tot aici veti gasi si jeansi adusi din America si au preturile intre 450 si 800 de lei.

In acest magazin vei putea achizitiona si cizme Stallion. Acestea sunt facute manual din piele de vitel si piton. Preturile pentru o astfel de piesa de colectie este de 3000 de lei.

Prin colectia impresionanta de jucarii din plus, Clara vrea sa te readuca in lumea copilariei. Celebrii ursuleti Bukowsky se gasesc aici in diverse marimi si culori, de la cei pentru breloc pana la cei uriasi. Pretul unui astfel de ursulet este intre 25 -250 lei. Piesele de colectie se gasesc si la pretul de 600 lei.

Nici bijuteriile nu se las mai prejos. Celebra marca Tarina Tarantino este acum disponibila si in Romania. Aceste bijuterii combina materialele pretioase, precum argint si aur,cu materiale neconventionale , precum prasticul si fasiile satinate. Preturile sunt intre 200 de lei, pentru cercei si chiar 1000 de lei pentru coliere.

Magazinul “La Clara” segaseste pe Calea Victoriei la numarul 83, intre si strada Lutherana.

Ummagumma, exclusiv feminin

Ummagumma este un , destinat femeilor. Deschis in acest an, in deja celebrul gang de pe Calea Victoriei nr 122, magazinul este locul de expozitie, dar si de vanzare al unor designeri romani. Haine marca Kinga Varga , Ana-Maria Lungu sau Zasha se gasesc pe rafturile colorate de la Ummagumma.

Tot aici vei gasi si incaltaminte. Vinovata pentru pantofii cu adevarat interesanti este Coca Zaboloteanu. Cei mai multi dintre acesti pantofi, ca de altfel majoritatea produselor, sunt unicat si produsi in serie limitata. Preturile unei astfel de perechi sunt cuprinse intre 200 si 260 de lei.

Pentru o fusta de la Ummagumma veti scoate din buzunar intre 140 si 250 de lei, in fuctie de modelul ales. Bluzele au preturi cuprinse intre 80 si 175 de lei, pantalonii costa in jur de 200 de lei, iar rochiile ajung si pana la 370 de lei.

In vizita la Rozalb de Mura

Rozalb de Mura este mai mult decat un simplu magazin fancy. A devenit un adevarat brand de tara. Prezent la numeroase de moda, Rozalb de Mura este cu adevarat special. Magazinul se gaseste in Curtea Sticlarilor din centrul vechi al Bucurestiului. Magazinul beneficiaza de designul celor de la Liste Noire si este o combinatie intre baroc si detalii old british style.

Rozalb de Mura este un fashion label creat in Romania. Marca s-a lansat in primavara lui 2006 si a atras atentia specialistilor si a consumatorilor de moda avant-garde din Romania si din strainatate. Hainele Rozalb de Mura sunt create de Olah Gyarfas.

Hainele sunt produse intr-un atelier din Miercurea Ciuc. Materialele sunt exclusiv naturale. Initial conceput ca un brand destinat in special barbatilor, Rozalb de Mura si-a indreptat atentia si asupra femeilor.

Pe langa creatiile lui Olah Gyarfas, la Rozalb vom gasi si piese ale altor creatori, precum Ana Maria Lungu, Carmen Secareanu sau Ana Alexe. Tot aici veti gasi si bijuterii din argint.

Preturile in acest magazin incep de la 170 pentru rochii, 180 pentru pantaloni si 250 de lei pentru jachete. Asadar, pe strada Selari in Curtea Sticlarilor, Rozalb de Mura va asteapta intr-o lume fascinanta. Magazinul este deschis de marti pana sambata intre orele 11-21.

Targul amintirilor

eVintage este un si accesorii vintage. De la rochii pana la articole pentru copii si accesorii pentru casa, toate pot fi achizitionate la preturi accesibile. Unele dintre produse sunt unicat. Tot aici vei gasi si haine ale unora dintre cei mai cunoscuti designeri internationali.

Preturile sunt cuprinse intre 50 – 90 de lei pentru rochii, 30 – 70 de lei pentru bluze si 50-80 de lei pentru pantaloni. Daca vreti sa va achizitionati produse marca evintage, o puteti face fie online, direct pe site-ul lor, fie de la diversele targuri la care sunt prezenti.

De sfintii Mihail si Gavril , sambata, 8 noiembrie, in cafeneauna Vino Veritas de pe Lipscani are loc Targul Amintirilor, expozitie cu vanzare a produselor evintage. Programul de vizitare este in intervalul 12-20, iar intarea este 10 lei, in care este inclusa o bautura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea