De prin lume adunate

#martie #martisor #cadouri #snur #magazine #targuri #carti #bijuterii

De unde cumparam martisoare

Obiceiul martisorului este specific poporului roman si isi are originea in credintele si practicile agrare. Sarbatoarea lui are loc in prima zi a lui martie, considerata ca prima luna a primaverii. In multe sapaturi arheologice din Romania s-au gasit martisoare cu o vechime mai mare de 8000 de ani. Sub forma unor mici pietre de rau vopsite in alb si rosu, ele erau insirate pe ata si se purtau la gat.

In fiecare an, in aceasta perioada incepe goana dupa martisoare. Ne dorim ca acest mic simbol al primaverii sa fie special si unic. Daca v-ati saturat de vesnicile tarabe cu martisoare, unde gasiti cam orice gablont, snururi cat mai fistichii, pietricele colorate, statuete si jucarii din plus, iata cateva magazine de unde puteti sa cumparati un martisor interesant.

Magazine online

Daca nu ai Timp pentru o plimbare prin oras dupa martisoare si snururi colorate exista o metoda mult mai comoda de a le achizitiona. Magazinele de martisoare online au o oferta variata si pentru toate gusturile.

Daca vrei un martisor traditional, realizat din plante, flori uscate sau bucati de ceramica, puteti incerca magazine precum martisoare.net, martisoare-magazin.ro, artizanat-online.ro sau mestesug.ro. Preturile pentru martisoarele de pe aceste site-uri pornesc de la 1 leu pentru figurine mici din sticla sau ceramica, 2-3 lei pentru snururi de diverse marimi si ajung si la 28 de lei pentru felictati de martie din ceramica, 60 de lei pentru seturi din ceramica formate din vaza si felicitare si 70 de lei pentru seturile ce contin o caseta, un pandantiv in forma de trifoi cu snur din piele si o felicitare.

Daca vrei ca martisorul oferit sa fie o mica bijuterie, poti incerca la unul dintre magazinele martisor-martisoare.com, murano-shop.ro sau e-martisoare.ro. Aici vei gasite martisore placate cu aur, din sticla de murano sau din argint. Preturile incep de la 3-5 lei pentru pandantivele mici placate cu aur, 8 lei pentru martisoare sub forma de lantisor, 10 lei pentru martisoarele cu strasuri, 5 lei pentru martisoarele din sticla de murano, 20 de lei pentru bratarile din murano si 6 lei martisoarele din argint.

Targuri de Martisor

Daca ai timp pentru o plimbare prin oras noi iti recomandam sa mergi la targurile care se organizeaza in aceasta perioada. Spatiul de expunere este mai mare, poti vedea produsele live si le poti accesoriza si personaliza dupa propriul gust.

La targul de la Sala Dalles, D’ale Martisorului, vei gasi o multitudine de produse, de la traditionalele martisoare cu snur alb si rosu si diverse figurine, pana la bijuterii din aur si argint, din pietre pretioase, diverse sortimente de dulciur sau articole de imbracaminte. Preturile sunt in functie de produsul ales, si pornesc de la cativa lei pentru martisoarele clasice si pot ajunge pana la 4-500 de lei pentru bijuteriile pretioase sau articolele de imbracaminte.

La Targul Martisorului de la Muzeul Taranului Roman, pe langa martisoare clasice cu fir alb si rosu, poti sa alegi dintre martisoare crosetate, martisoare din ceramica sau martisoare destinate artistilor. Daca ai chef si de ceva bun, poti cumpara un martisor comestibil, sub forma de kurtos kalacs, turta dulce sau prajiturele de Alexandria.

Alte targuri care se mai organizeaza sunt Green Fair la Green Hours, targul de la Muzeul de Geologie si Targul Martisorul Verde de la ASE. Mai multe detalii despre targuri gasiti aici.

Bijuterii fantezie de la Meli Melo

Meli Melo-Paris intampina primavara cu creatii interesante care ofera stralucirea si frumusetea pe care si le doresc femeile. Pentru aceasta primavara Meli Melo le ofera femeilor diverse accesorii: brose fantezie, cercei, coliere, pandantive, bijuterii din aur si argint. Preturile pornesc de la 20 de lei pentru brose, 40 de lei pentru pandantivele de argint si 20 de lei pentru cercei.Mai multe despre oferta Meli Melo gasiti aici.

Martisoare culturale

In alegerea unui martisor ar trebui de cele mai multe ori sa urmam sfaturile barbatilor. Ei aleg lucruri practice si simple. Practice sunt si cartile pe care le putem oferi de martisor. In aceasta perioada majoritatea editurilor si librariilor ofera promotii si reduceri la carti.

La Editura Polirom vei gasi in colectia Chic zece titluri la pretul de 10 lei. Iata cateva titluri pe care nu trebuie sa le ratezi:

Femeia invizibila de Lucy Cavendish este povestea familiei Smythe: Samantha, John si cele doua odrasle ale lor, Bennie si Jamie, plus Edward, din prima casatorie a Samanthei. Sa fii mama a trei baieti neastimparati nu e chiar floare la ureche, dar totul se complica si mai mult atunci cind fostul sot al Samanthei isi face aparitia pe neasteptate dupa cinci ani de absenta.

Motivul declarat sint problemele de familie si Edward, pe care vrea sa-l cunoasca mai bine, iar baiatului i se pare fabulos sa aiba doi tati cu nume identice sub acelasi acoperis. Samantha, pe de alta parte, incepe sa simta cum se topeste undeva in fundal. Si astfel aceasta familie haotica, dar calda si iubitoare, se apropie incet-incet de un punct de criza.

Rochia neagra de latex de Lauren Henderson este povestea artistei Sam Jones. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Si Editua Nemira a pregatit Promotia Primaverii, valabila pana pe 9 martie. Reducerea este de 35% si vei gasi titluri precum Iubire, iubire de Laura Stodda, Madonele Din Leningrad de Debra Dean sau Pe tocuri de mihaela nicola. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea