Evenimente

#Zilele Culturii Turce #cultura #bucuresti

Zilele Culturii Turce de la Bucuresti, un eveniment care a acaparat atentia publicului din Romania

Zilele Culturii Turce la Bucuresti, eveniment dedicat celebrarii celui mai vechi sit neolitic din lume, Gobeklitepe, s-a incheiat. Peste 2.500 de vizitatori au trecut pragul expozitiei de la Muzeul de Arta al Romaniei, dar si al evenimentelor conexe: expozitii de fotografie si de ceramica turceasca, prezentari si ateliere de ceramica, un masterclass gastronomic si un concert de violoncel cu artistul Ugur Isık.

 

Vreme de 5 zile, iubitorii de cultura turca au putut participa la seminarii si conferinte despre insemnatatea Gobeklitepe si despre ceramica anatoliana, dar si la o proiectie de film, la expozitii de fotografie si de artefacte din sit si au putut degusta bine-cunoscuta cafea turceasca si delicatesele otomane.

Institutul Yunus Emre, prin acest eveniment, au plasat Gobeklitepe, primul monument istoric cunoscut, intr-o pozitie centrala, ca simbol al trecerii de la viata nomada la cea sedentara. Gobeklitepe reprezinta punctul initial al civilizatiei, unde se afla primele asezari urbane si unde au luat nastere primele forme de birocratie si statale din Orientul Apropiat.

Zilele Culturii Turce, avand ca tema principala “Gobeklitepe: Viata si Fiinta” se vor desfasura si in Zagreb - Croatia, Madrid - Spania, Tirana – Albania, Beirut – Libia, Belgrad – Serbia, Kiev – Ucraina, Sankt Petersburg – Rusia si Tunis – Tunisia.

Intre 2020 – 2023, inca 4 situri din Turcia, cate unul pe an, vor fi prezentate in cadrul Saptamanii Culturii Turce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea