Evenimente

#Semimaratonul Bucurestiului #reguli de acces #acces #participanti

Weekendul acesta are loc Semimaratonul Bucurestiului. 5 informatii importante pentru participanti

Weekendul acesta, pe 4-5 septembrie, Bucurestiul gazduieste OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. Evenimentul reuneste mai multe curse de alergare, de 5, 10, 21 km si stafeta (6km + 8km + 7km). La start, in zona Parcul Izvor, sunt asteptati 7000 de alergatori.

 

Sambata, de la ora 9.00 vor lua startul alergatorii de la cursa de 10 km si de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminica va fi un singur start, de la 8.30, atat pentru stafeta, cat si pentru semimaraton.

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul evenimentului, anunta cinci informatii importante pentru toti participantii:

1. La eveniment va fi permis accesul tuturor alergatorilor care vor face dovada inregistrarii si care pot oferi dovada imunitatii dupa cum urmeaza:

  • certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • certificat digital European COVID - Certificat de recuperare pentru persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu SARS-COV-2.

Pentru cetatenii romani, cele doua tipuri de certificate pot fi generate si descarcate de la adresa: https://certificat-covid.gov.ro/

2. Pentru persoanele care nu detin niciun tip de document specificat mai sus, accesul se va face numai in baza prezentarii rezultatului unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore inaintea cursei la care s-au inscris. Testul va fi efectuat gratuit, inainte de ridicarea kitului de concurs, in Parcul Izvor (in zona de ridicare a kiturilor), de catre o clinica autorizata de Ministerul Sanatatii si partenera a Bucharest RUNNING CLUB.

3. Nu vor fi acceptate si nici decontate teste antigen rapid efectuate anterior in alta parte.

4. Persoanele care prezinta documentele medicale amintite mai sus vor primi o bratara de acces pe baza careia vor putea intra in sectoarele de START. Inlaturarea brațării este interzisa, iar o bratara noua poate fi obtinuta doar prin efectuarea unei noi inscrieri.

5. La aceasta editie a Semimaratonului Bucuresti OMV Petrom, kitul de concurs se va ridica doar personal, nu prin delegat sau reprezentant.

„Cu un traseu plat, rapid, ideal pentru timpi buni si recorduri personale, un kit de participare util pentru alergatori si cu premii substantial mai mari fata de editiile trecute, a 10-a editie a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON este un eveniment atractiv si foarte asteptat”, declara Valeria Racila van Groningen, Presedinta Bucharest RUNNING CLUB.

SPORT EXPO, expozitia de produse specifice alergarii, sportului, nutritiei si a timpului liber, va fi amplasata in acest an in Parcul Izvor.

In zonele de START / FINISH (Piata Constitutiei, Bd. Libertatii – zona Parc Izvor) vor fi luate masuri suplimentare de siguranta:

  • acces restrictionat doar pentru personalul esential din echipa de organizare, participanti si autoritati,
  • distribuirea si impunerea utilizarii mastilor de protectie (care vor fi inlaturate dupa primii 150 m; altele noi urmand sa fie oferite la finalul cursei, odata cu medalia),
  • distribuirea si impunerea folosirii dezinfectantilor,
  • dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafetelor si incintelor destinate utilizarii publice (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.),
  • instalarea de porti pentru termoscanare, in vederea masurarii temperaturii participantilor,
  • crearea de spatii de izolare, care sa poata fi folosite in caz de nevoie, in conditii de maxima siguranta, pentru persoanele care prezinta simptome de COVID-19,
  • utilizarea de produse preambalate (ex. apa, batoane energizante etc.).

Traseele pentru toate cursele au startul in centrul Bucurestiului, zona Parcul Izvor, iar hartile sunt deja disponibile pe site-ul www.bucuresti21km.ro.

Participantii la OMV Petrom HALF MARATHON vor primi si anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de OMV Petrom, iar noutatea acestei editii este ca ele vor fi oferite tuturor, indiferent ca sunt concurenti, voluntari, sponsori sau parteneri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea