Evenimente

#desfasurare Maratonul Bucurestiului #Maratonul Bucurestiului #vesti bune

Vestea buna e ca Maratonul Bucurestiului are loc, chiar si in conditiile actuale. Vestea mai putin buna e ca se tine fara spectatori

Weekendul acesta, pe 30-31 octombrie, Bucurestiul gazduieste Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON. Evenimentul reuneste mai multe curse de alergare, de 5, 10, stafeta (4X10 km), 21 si 42 km. Cea de-a 14-a editie va avea startul in Piata Constitutiei.

 

Sambata, de la ora 9.00 vor lua startul alergatorii de la cursa de 10 km si de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminica va fi un singur start, de la 8.30 pentru cursele 42 km, Stafeta si 21 km.

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul evenimentului, anunta cateva informatii importante pentru toti participantii:

In efortul de a lua o masura de siguranta suplimentara pentru alergatori, inscrierile online se vor prelungi pana vineri, 29 octombrie pentru cursele 10 km si 5 km, respectiv sambata, 30 octombrie pentru cursele 21 km, 42 km si Stafeta.

La eveniment va fi permis accesul tuturor alergatorilor care vor face dovada inregistrarii si care pot oferi dovada imunitatii dupa cum urmeaza:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID - Certificat de recuperare pentru persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu SARS-COV-2.

- acestia vor face dovada inregistrarii si vor prezenta dovada vaccinarii sau vindecarii de infectia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hartie sau in format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru cetatenii romani, cele doua tipuri de certificate pot fi generate si descarcate de la adresa: https://certificat-covid.gov.ro/

In zona Sport Expo va fi pus la dispozitie un centru de testare pentru alergatorii care vor veni sa-si ridice kiturile de participare sau sa se inscrie la una dintre curse. Testarea este optionala si gratuita pentru toti participantii si va fi efectuata de catre o clinica acreditata de Ministerul Sanatatii.

Persoanele care prezinta documentele medicale amintite mai sus vor primi o bratara de acces pe baza careia vor putea intra in sectoarele de START. Inlaturarea brațării este interzisa, iar o bratara noua poate fi obtinuta doar prin efectuarea unei noi inscrieri.

La aceasta editie a Maratonului Bucuresti Raiffeisen Bank, kitul de concurs se va ridica doar personal, nu prin delegat sau reprezentant.

In zonele de START / FINISH (Piata Constitutiei, Bd. Libertatii – zona Parc Izvor) vor fi luate masuri suplimentare de siguranta:

  • acces restrictionat doar pentru personalul esential din echipa de organizare, participanti si autoritati;
  • distribuirea si impunerea utilizarii mastilor de protectie (care vor fi inlaturate dupa primii 150 m; altele noi urmand sa fie oferite la finalul cursei, odata cu medalia);
  • distribuirea si impunerea folosirii dezinfectantilor;
  • dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafetelor si incintelor destinate utilizarii publice (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.);
  • instalarea de porti pentru termoscanare, in vederea masurarii temperaturii participantilor;
  • crearea de spatii de izolare, care sa poata fi folosite in caz de nevoie, in conditii de maxima siguranta, pentru persoanele care prezinta simptome de COVID-19;
  • utilizarea de produse preambalate (ex. apa, batoane energizante etc.).

„Intr-o perioada plina de provocari, ne bucuram sa putem fi din nou impreuna. Suntem convinsi ca tot impreuna putem merge mai departe, asumandu-ne cu responsabilitate grija fata de noi si de cei dragi.", declara Valeria Racila van Groningen, presedinta Bucharest RUNNING CLUB.

„Este rolul nostru sa ne asiguram ca exista continuitate in sport si ca exista cadrul legal pentru ca oamenii sa poata practica sportul pe care il iubesc fara sa se puna in primejdie sau sa-i puna pe altii in primejdie. Este important pentru noi sa putem colabora cu oameni profesionisti, care inteleg importanta miscarii in siguranta. Le multumim organizatorilor pentru seriozitatea cu care s-au aplecat asupra tuturor detaliilor legate de  organizare.”, a declarat la conferinta de presa Cristian Emilian Ghita, Subsecretar de Stat, Ministerul Tineretului si Sportului.

Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB si este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) si Mondiale (Oregon, 2022), precum si pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergatorilor amatori, a carui finala va avea loc in cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

Traseele pentru toate cursele au startul in centrul Bucurestiului, in Piata Constitutiei, iar hartile sunt disponibile pe site-ul www.bucharest-marathon.com.

Participantii la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank vor primi si anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de Raiffeisen Bank, iar noutatea acestei editii este ca ele vor fi oferite tuturor, indiferent ca sunt concurenti, voluntari, sponsori sau parteneri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea