Evenimente

#manifest pentru dialog #familii #teatru #turneu #piesa de teatru

Turneul "Manifest pentru dialog" continua. Piesa de teatru "Familii" poate fi urmarita in 10 orase din Romania

Piesa de teatru "Familii" este cel de-al treilea spectacol din cadrul turneului national "Manifest pentru dialog" ce isi propune sa aduca in prim-plan teme relevante pentru societatea contemporana.

 

Doi frati vitregi sunt nevoiti sa convietuiasca impotriva vointei lor, o tanara mama se confrunta cu alcoolismul sotului ei, un frate si o sora se reintalnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tanar trece prin momente de criza. Trei povesti care se intersecteaza si astfel isi modifica parcursul. "Familii" e un spectacol care dezbate probleme ale societatii contemporane, precum egalitatea in drepturi, adoptia de catre un cuplu homosexual, violenta conjugala, valorile familiei traditionale si nu numai. Este marturia despre legatura cea mai intima dintre oameni, in complexitatea si diversitatea ei.

"Teatrul are darul de a ne transforma in martori ai unor franturi de viata, cu personaje inspirate din cei din jurul nostru, si ne ofera noi perspective prin care sa privim o situatie. De aceea, ne dorim ca an de an sa sustinem proiecte ale tinerei generatii, care dezbat teme actuale, cu o relevanta mare pentru societatea in care traim. Am lansat astfel umbrela «Manifest pentru dialog», sub care prezentam publicului, an de an, un nou spectacol intr-un turneu in 10 orase, urmat de o dezbatere alaturi de un psiholog si echipa. Experintele din anii trecuti ne-au confirmat utilitatea acestor discutii si deschiderea spectatorilor de a dezbate emotiile pe care le-au trait ca martori ai celor petrecute pe scena. Cu spectacolul «Familii» ne dorim sa ducem mai departe misiunea noastra de a deschide noi perspective cu ajutorul culturii si a teatrului", a declarat Cosmina Frincu, Brand Manager, BRD – Groupe Societe Generale.

"Mi-am dorit sa fac un spectacol care sa aiba o dimensiune documentara, ancorata in contextul actual al tarii noastre, care sa exploreze influenta pe care politicul o are asupra intimului si a chestiona un subiect de actualitate, care ne priveste pe toti: propunerea poiectului de lege care prevede modificarea definitiei familiei in Constitutia Romaniei. Eu cred intr-un manifest al acceptarii, al diversitatii si al libertatii de expresie si intr-un teatru empatic, care sa provoace spectatorul la dialog", a declarat Eugen Jebeleanu, autorul spectacolului "Familii".

"Familii" este un spectacol de teatru social care da voce unor indivizi anonimi. Personajele se confrunta cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmarii, identificarea rigida cu parintii sau dimpotriva, refuzul acesteia, patetismul intalnirilor de familie, insusirea rolului de parinte, inducerea si resimtirea culpabilitatii. Prin acest proiect, regizorul cauta sa puna intrebari spectatorului, sa ii trezeasca spiritul critic si civic si sa il faca sa reflecteze asupra unor preconceptii sau etichetari de excluziune sociala.

Din distributie fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pirliteanu, stefan Tunsoiu, Iustinian Turcu si Claudiu Urse.

Turneul "Manifest pentru dialog", sustinut de BRD – Groupe Societe Generale, are loc in perioada 5-24 noiembrie in 10 orase mari din tara si a inceput cu Sibiu, Braila, Constanta, Galati, Iasi si Ramnicu Valcea. Va continua cu Bucuresti (18 noiembrie), Cluj-Napoca (20 noiembrie), Timisoara (21 noiembrie) si Targu Mures (24 noiembrie), iar programul turneului include o reprezentatie in fiecare dintre orase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea