Evenimente

#opere de arta #expozitie #salt

Tinerii pasionati de arta isi expun creatiile in cadrul expozitiei "Salt!"

Studentii pasionati de arta, absolventi ai Universitatii Nationale de Arte Bucuresti (UNArte), isi expun creatiile in cadrul expozitiei "Salt!". Lucrarile prezentate reprezinta proiectele de licenta si masterat ale studentilor din departamentul "Foto-video, procesare computerizata a imaginii", iar temele abordate sunt corpul uman, spatiul urban/rural, intimitatea spatiului personal, reflectarea sinelui in ceilalti sau a celorlalti in sine, vidul generator, istoriile si mitologiile personale, memoria colectiva, jocul si intamplarea.

Expozitia este deschisa publicului larg pana pe 21 iulie la Rezidenta BRD Scena9, strada Caragiale nr. 32, Bucuresti.

Expozitia a fost denumita "Salt!" pornind de la celebrul fotomontaj realizat de Yves Klein acum aproape sase decenii, "Leap into the void", un material ce a marcat cultura vizuala a secolului trecut si care promoveaza atat fotografia, cat si performativitatea ca medii de expresie artistica.

"Strategia Departamentului Fotografie si Imagine Dinamica, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, a gasit rezonanta in proiectul Rezidenta BRD Scena9 – spatiu cultural-artistic dedicat dialogului cu artistii emergenti. Ideea prezentarii in cadrul unui proiect curatoriat a mai multor propuneri artistice de final de studii (licenta si master) s-a conturat din aceasta intalnire si este menita sa puna in valoare spiritul unei noi generatii", a spus Roxana Trestioreanu, Director Departament Fotografie si Imagine Dinamica, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.

"Ceea ce leaga proiectele propuse este pregnanta filtrului individual si demersul autoreflexiv. In acest moment, artistii sunt, precum Yves Klein, in aer. Klein si-a oferit luxul de a se fixa pe sine intr-o perpetua plutire, intre inaltare si cadere. Aceasta expozitie doreste sa fixeze momentul in care cei 24 artisti inca plutesc. Le dorim sa-si ia zborul si sa defineasca fiecare secventa urmatoare", a declarat Irina Cios, critic de arta.

"Expozitia «Salt!» este una dintre modalitatile prin care ne continuam promisiunea de a sustine noua generatie de artisti, iar asta intr-un moment foarte important pentru viitoarea lor cariera: examenul de finalizare a studiilor. Rezidenta BRD Scena9 a fost creata pentru a servi ca spatiu de promovare a tuturor formelor de cultura contemporana si pe care ne dorim sa-l transformam intr-un loc unde iubitorii de cultura pot descoperi proiecte fresh. Expozitia «Salt!» este unul dintre «pasii» pe care ii facem pentru a ne atinge misiunea pe care ne-am propus-o", a declarat Cosmina Frincu, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Societe Generale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea