Evenimente

#tiff 2018 #sold-out #record vanzari #bilete

TIFF 2018, record de vanzari: peste 95.000 de bilete vandute

Cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film Transilvania s-a incheiat cu noi recorduri de bilete vandute. Festivalul care a avut loc in perioada 25 mai 2018 – 3 iunie 2018, in Cluj, a inceput si s-a incheiat cu proiectii sold out, cel mai mare eveniment din Romania dedicat filmului si industriei cinematografice a atras, anul acesta, peste 135.000 de participanti.

Pe cel mai mare ecran din Romania si in cele 13 spatii partenere au rulat 227 productii – 178 de lungmetraje si 49 de scurtmetraje sosite din toata lumea. Pentru a le urmari, spectatorii au achizitionat in acest an aproape 95.000 de bilete, marcand o crestere de 5,7% fata de editia anterioara. Peste 1.000 de invitati romani si straini au fost prezenti la evenimentele organizate la Cluj in cele 10 zile de festival. Rezultatele finale indica mai mult de 50 de evenimente sold out.

Foxtrot a atras peste 3.000 de spectatori in Piata Unirii Open Air, in prima zi de festival. Nu ma atinge-ma, castigatorul Ursului de Aur la Berlin, a rulat cu casa inchisa atat la Cinema Victoria, cat si la Casa de Cultura a Studentilor. Biletele s-au epuizat in avans si la Charleston, debutul in lungmetraj al regizorului Andrei Cretulescu. Ajuns la Cluj imediat dupa premiera la Cannes, Omul care l-a ucis pe Don Quijote, filmulsurpriza al acestei editii, a fost proiectat de doua ori, dat fiind valul de simpatie pe care l-a trezit in randul cinefililor prezenti la TIFF. La fel de iubite de spectatori, Un pas in urma serafimilor si Vinovatul s-au bucurat de proiectii sold out si au fost distinse cu Premiul publicului. Chiar si in ultima zi de festival, salile de cinema s-au dovedit neincapatoare pentru sutele de cinefili dornici sa urmareasca filmele castigatoare, pentru care locurile s-au epuizat imediat: Mostenitoarele (Trofeul Transilvania), Iarna tradarii (Premiul pentru regie), Casa si Izbiti de soarta (Premiul special al juriului).

Printre evenimentele speciale care au inregistrat cele mai mari incasari s-a numarat recitalul starului operei internationale Angela Gheorghiu si proiectia filmului Tosca, urmat de Cine-concertul Gradina placerilor, acompaniat live de Ansamblul Notes & Ties.

Recordul editiei in materie de bilete vandute a fost inregistrat de Insula cainilor, cel mai recent titlu semnat de Wes Anderson. Pentru proiectiile filmului, spectatorii au cumparat nu mai putin de 3.647 de bilete. Cel mai rapid s-au epuizat biletele pentru cine-concertul Fantoma de la Opera, gazduit de biserica Romano-Catolica ,,Sfanta Treme’’ si pentru evenimentele gastronomice din sectiunea Film Food. La mai putin de doua zile de la punerea lor in vanzare, evenimentele erau deja sold out.

O ampla selectie de filme, printre care se numara si cele premiate, va putea fi vazuta incepand de maine, intre 6 si 10 iunie, la Cinema Elvire Popesco, la TIFF Bucuresti.

TIFF 2019 a fost anuntat deja, festivalul urmand sa-si sarbatoreasca majoratul intre 31 mai – 9 iunie 2019. Pana atunci, festivalul se pregateste de TIFF Bucuresti (6-10 iunie), TIFF Sibiu (20 – 24 iunie) si TIFF Chisinau (12-15 iulie).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea