De prin lume adunate

#produse traditionale #targ #florii #agronomie

Targ de Florii la Agronomie

Floriile, sarbatoarea dinaintea Pastelui, se sarbatoresc la targul cu produse traditioanle romanesti, de la Agronomie, in zilele de 16 si 17 aprilie.

La editia din aceasta saptamana a targului vei afla ce sunt Mosii de Florii, Lazarul sau Nunta Urzicilor si vei vedea sarbatoarea Floriilor ca in Maramures, Oltenia, Ardeal, Crisana, Moldova.

La targ vor fi produse de peste pentru cei ce tin Postul Pastelui si produse traditionale pentru ceilalti, vei pute alege cozonac sau mie, dar si drob de curcan sau de miel.

Sambata dinainte de Florii este cunoscuta in mediul satesc ca Mosii de Florii, Lazarul, sambata ce este dedicata mortilor. Despre Lazar vorbesc trei tipuri de legende. Una din ele este inca cunoscuta in judetul Botosani, a spus-o chiar Doamna Gabriela Mateiuc din sat Tocileni, comuna Sauceni, judet Botosani ce va invita la bunatati moldovenesti “.

Tulcea te asteapta la targ cu salata icre de crap si de stiuca, icre proapspete de stiuca si crap, batog afumat de somn, pastrama marinata de somn, scumbie marinata sau scrumbiea afumata. Din Bacau, producatorii aduc la targ pastrav si paine facuta pe vatra.
 

Atelierul de incondeiat oua
 

In acest weekend are loc si un atelier de incondeiat oua, la care poti participa. Creatiile tale vor fi expuse intr-o zona special amenajata, unde le vei putea vinde sau le poti dona celor care sunt singuri in aceasta perioada sfanta. in aceeasi perioada poti sa afli de la mesteri populari cum se incondeiaza din strabuni ouale.

La aceasta editie a targului vei descoperi produsele a peste 25 de producatori din Maramures, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal sau Banat . Vei gasi painea la test calda, pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei cu leustean, produse traditionale si o parte si ecologice din carne de porc si vita, carnati de casa , slanina de casa, jambon afumat, carnaciori ardelenesti, sarmalute cu pasat maramuresene, legume de sezon, dar si dulceturi si zacusti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea