Evenimente

# cunoastere de sine #ateliere #cursuri

reIMAGINE se reinventeaza – Noi cursuri & ateliere pentru cei care vor sa faca un pas inainte inspre cunoasterea de sine

Un spatiu efervescent, plin de simboluri si informatii, un loc unde fiecare isi gaseste inspiratia – asa s-a definit reIMAGINE de la bun inceput si asa si continua, dar cu un look nou. Publicul este invitat sa descopere noua imagine a platformei reIMAGINE, reinventata pentru a fi un spatiu cat mai primitor, usor de accesat si explorat pentru intreaga comunitate.

Reimaginarea celei mai bune versiunii a fiecaruia continua sa fie o propunere deschisa pentru toti cei care au pornit pe drumul autocunoasterii. Indrazneste sa te descoperi, sa inveti sa iti cunosti universul emotional si ingaduie-ti sa iti stabilesti propriul ritm in aceasta calatorie perpetua. In comunitatea reIMAGINE vei gasi suport, sustinere si instrumentele necesare pentru sanatatea ta emotionala si intelectuala.

Noi Cursuri & Ateliere reIMAGINE, un pas inainte inspre cunoasterea de sine

„Niciodata exteriorul nu ne va oferi vreo solutie. Doar intuitia, inteligenta si inima noastra cunosc raspunsurile pe care le cautam cu atat de multa ardoare in afara propriei noastre fiinte” – Monica Magureanu

Iar aceste raspunsuri, la reIMAGINE sunt descoperite uneori si cu ajutorul Tarotului. Desi este asociat adesea cu divinatia sau ghicitul, Tarotul se dovedeste a fi un instrument extrem de util pentru introspectie si dezvoltare personala, pentru ca te indeamna sa iti pui intrebarile potrivite si sa iti gasesti singur raspunsurile.

Daca simti ca vrei sa stai de vorba cu tine, iti propunem mai jos trei cursuri care ofera posibilitatea aprofundarii necunoscutului din noi ce se vrea a fi adus la lumina: personalitate, potential, resurse, umbre, blocaje, ezitari, chemari, amprente ancestrale, binecuvantari, calauziri, speranta.

Initiere in metoda Referentialul Arhetipurilor Personale – 11-12 Septembrie, Online

 

La fel cum folosim o oglinda pentru a ne ordona imaginea fizica, Referentialul Arhetipurilor Personale, (RAP) este o oglinda care, prin simboluri si arhetipuri, ne permite sa ne ordonam imaginea interioara, care este adesea maltratata de diferitele noastre experiente.

Dar ce este RAP? O metoda de analiza personala si sondare a inconstientului elaborata si rafinata de peste 30 de ani de catre autorul ei, Georges Colleuil, care se foloseste de limbajul universal al imaginilor arcanelor Tarotului de Marsilia. Prin puterea lor metaforica si narativa, subiectul se proiecteaza in exterior, grila sa de lectura personala a lumii. Astfel, isi poate identifica mai bine mecanismele de aparare, precum si interdictiile familiale, sociale sau culturale la care se supune cel mai adesea inconstient si care il blocheaza in dezvoltarea sa. De asemenea, descopera resursele nebanuite care stau latente in el.

Mai mult decat un instrument si o tehnica, RAP este o abordare filosofica care ne ajuta sa ne intrebam despre viziunea noastra asupra lumii si modul nostru de interactiune cu aceasta.

(1)Referentialul Arhetipurilor Personale (Le Référentiel de Naissance®) este creatie Georges Colleuil si este inregistrat la Institutul National al Proprietatii Industriale din Franta sub numarul 063425574.

Tarot, Simboluri, Coaching – 2-3 Octombrie, Online

 

Ce au in comun Tarot-ul, folosit din ce in ce mai mult in cabinetele de psihoterapie, in dezvoltarea personala sau in resurse umane, Coaching-ul, despre care multi spun ca este arta de a pune intrebarile potrivite, proces axat pe aici si acum mai degraba decat pe trecut sau viitor, si Arhetipurile, asa cum au fost ele definite de C.G. Jung drept „predispozitii active (…) care preformeaza si ne influenteaza in mod instinctiv gandirea, simtirea si actiunea”, motive umane fundamentale care raman in subconstientul colectiv al tuturor oamenilor?

Legatura esentiala va fi data de cunoasterea si de utilizarea acestora in viata personala si/sau profesionala a celui/celei care poate isi va pune aceasta intrebare.

Dansul Labirintului – 29-31 Octombrie, Hotel Cismigiu, Bucuresti

 

Va invitam sa descoperiti, alaturi de Georges Colleuil si de dansatoarea Karem Ortiz, specializata in art terapie, o metoda simpla si eficienta care ne deschide usa catre zonele noastre de excelenta.

Labirintul este unul dintre cele mai vechi simboluri din istoria umanitatii. Il regasim peste tot, in toate tarile lumii, sub o forma sau alta, in toate epocile. De fiecare data cand intalnim labirintul, evocam dimensiunea sacra si complexa a spiritului uman.

Labirintul cel mai cunsocut noua este, desigur, Labirintul din Creta, in care Tezeu l-a ucis pe minotaur, cu ajutorul firului pe care Ariadna i l-a daruit din dragoste. Si noi ne regasim in permanenta intr-un labirint, sau in fata unui labirint. Iar problema este ca nu avem niciun panou indicator. Pe unde sa intram, pe unde sa iesim, ce lupta sa purtam, ce ajutor am putea obtine pentru a pasi cu toata libertatea catre noi insine, ce fir rosu am putea spera sa primim pentru a nu ne pierde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea