Evenimente

#traian berbeceanu #carte #carte autobiografica

Radiografia unei marsavii judiciare: adevarul iese mereu la suprafata!

Cele mai bune filme sunt de cele mai multe ori cele inspirate din viata reala, pentru ca transmit publicului un alt gen de emotie si toti cei care le vor urmari, vor putea empatiza cu personajele, daca trec printr-o tragedie. La fel se intampla si in cazul cartilor: chiar daca majoritatea persoanelor prefera fictiunea, din cand in cand, toti isi doresc o carte care sa le arate ca lumea in care traiesc nu este una perfecta si ca nu sunt singurii carora poate li s-au intamplat nedreptati. 

De aceea, va recomandam sa va completati biblioteca si cu autobiografii sau memorii ale unor persoane pe care le apreciati sau de la care simtiti ca ati avea ceva de invatat. De cele mai multe ori, in carti gasim o fraza care ne schimba total, ne face sa privim lumea in alt mod. Poate fi greu de crezut, dar ganditi-va daca nu vi s-a intamplat si voua deja. 

Cateodata, cartile tip autobiografie sau memorii pot fi singurul instrument pe care il au la indemana unele persoane pentru a-si spune adevarata poveste, fara sa le fie interpretate cuvintele si fara sa fie adaugate fapte care nu s-au intamplat in realitate. De aceea, aceste carti sunt foare apreciate si ajung rapid in topul vanzarilor. 

O astfel de carte este si Radiografia unei marsavii judiciare de Traian Berbeceanu. Cu siguranta ati auzit de autor, de Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia. La vremea cand inca era la conducerea Brigazii, era foarte apreciat (dovada stand si distinctia de ,,Politistul anului 2013”), insa a fost considerat ,,incomod” si drept urmare, cariera sa a avut de suferit. Si totul pentru ca lupta impotriva raufacatorilor, iar persoanele care ar fi trebuit sa il sprijine si sa il ajute in pedepsirea infractorilor, l-au transformat pe nedrept in acuzat. 

 

 

Pe scurt, Traian Berbeceanu a fost acuzat pe nedrept ca a sprijinit o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala. Adevarul a iesit insa la suprafata, Traian Berbeceanu a fost achitat, pentru ca acuzatiile au fost false, iar responsabilii nu au scapat nepedepsiti. Si cu toate ca din momentul acela, cariera lui Traian Berbeceanu a fost distrusa, noi toti avem ceva de invatat din acest lucru: justitia in Romania inca functioneaza, cu toate ca avem momente cand ne pierdem speranta, insa adevarul se va afla mereu. 

Radiografia unei marsavii judiciare este o carte care pana in acest moment a fost extrem de bine primita, atat de catre cei care l-au considerat de la inceput nevinovat pe autor, dar si de catre cei care au vrut sa afle intreaga poveste direct de la sursa. Este bine sa o cititi si voi, pentru ca o va deschida ochii in anumite privinte. 

Cartea este publicata la Editura Curtea Veche si are 424 de pagini. Veti mai putea citi si despre viata lui Traian Berbeceanu de dinainte sa ajunga la conducerea Brigazii si despre tot parcursul sau profesional, dar si despre ce si-ar dori pentru fiul sau, in viitorul apropiat. 

Voi ati citit aceasta carte? Daca da, ce parere aveti despre ea? 

 

                                              Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea