Evenimente

#donatii #concert caritabil #donare alimente #concert Rocanotherworld #Rocanotherworld 2020 #Rocanotherworld

Peste 9 tone de produse alimentare si materiale sanitare au fost donate in urma festivalului caritabil Rocanotherworld

Intre 24 – 28 iulie a avut loc la Iasi Rocanotherworld, primul festival de muzica de dupa iesirea din starea de urgenta. Timp de 5 zile, spectatorii s-au putut bucura de concerte live in conditii de maxima siguranta iar la editia din acest an biletul de participare a fost unul solidar, a carui achizitie a sustinut artistii care au urcat pe scena festivalului si care in anii trecuti au concertat pro bono pentru a fi alaturi de cauzele promovate de Rocanotherworld.

In fiecare an, festivalul a reprezentat un demers colectiv de a darui, a carui misiune a fost cresterea nivelului de constientizare a problemelor din societate, dar si implicarea comunitatii. Cauza de anul acesta a reprezentat donarea de alimente, produse de igiena personala si materiale sanitare catre 500 de familii din medii defavorizate din judetul Iasi. Acest demers ce a continuat natural #FondulDonatorilor, o initiativa pornita la inceputul pandemiei alaturi de Asociatia Trei Vieti, ce a implicat peste 300 de donatori individuali si companii private pentru sustinerea medicilor din spitalele iesene. Astfel, organizatorii Rocanotherworld au sprijinit cadrele medicale prin campanii de strângere de fonduri naționale, ce au venit în ajutorul liniei întâi, in urma carora au fost donate echipamente medicale in valoare de 50.000 euro.

Ulterior, ca raspuns la contextul curent, suportul din partea festivalului s-a indreptat catre grupurile vulnerabile (batrani, persoane cu handicap, familii din medii defavorizate si alte cazuri sociale) care au cea mai mare nevoie de ajutor in momentul de fata - locuitori ai 4 sate din comuna Lungani din jud. Iasi: Zmeu, Crucea, Goesti si Lungani. Comuna Lungani este recunoscuta statistic ca fiind una dintre cele mai sarace din judet, avand o proportie de persoane fara venit de peste 50 la suta si cel mai mare numar de beneficiari de ajutor social.

Inca de la instituirea starii de urgenta, comunitatile din Lungani au avut dificultati in a-si procura cele necesare traiului de zi cu zi, nemaiavand posibilitatea de a lucra cu ziua in schimbul alimentelor dar nici resursele de a achizitiona materiale sanitare ca masti de protectie si dezinfectanti.

Astfel, cu ajutorul Kaufland Romania, organizatorii Rocanotherworld au donat peste 9 tone de alimente si pachete cu produse de igiena personala, dar si materiale sanitare necesare in situatia actuala - 2.500 l de dezinfectant si 5.000 de masti, catre 500 de familii cu intre 5 – 12 membri, vreme de doua zile.

„Ne-am dorit ca Rocanotherworld sa fie un timp si un spatiu unde oamenii nu doar sa participe la un festival ci sa plece cat de putin schimbati, cu 1% mai buni, sa isi doreasca sa aduca un pic de bine in viata altora. Le suntem extraordinar de recunoscatori participantilor de la aceasta editie care au dat dovada nu doar de multa responsabilitate pe durata evenimentului, dar si de solidaritate, ajutandu-ne sa impartim atat pachete cu produse necesare, dar si bucurie beneficiarilor cauzei din acest an.

Am ales sa mergem catre familii din medii defavorizate carora nu le-a mai fost deloc usor sa isi asigure cele necesare pe durata pandemiei asa ca va multumim ca v-ati implicat si ca ne-ati ajutat sa ajutam unde este cea mai mare nevoie!”, spun organizatorii festivalului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea